VÄLKOMMEN TILL KONFA!

 KONFIRMATION I PINGST JÖNKÖPING 2021–2022

Ett spännande, utmanande, utvecklande och roligt år för dig som går årskurs 8!

MEN VAD ÄR KONFA?

Man kan säga att det är en kurs i kristen tro som man brukar gå när man går i årskurs 8. Den kan se olika ut i olika kyrkor men hos oss får du ett år med tid för skön gemenskap, kunskap och reflektion över Bibeln, meningen med livet, din relation med Gud och andra, din självbild, och självklart en massa annat kul.

NÄR?

Vi träffas varje onsdag kl. 17.30–19.15, i Pingstkyrkan som ligger vid Västra torget.

Jämna veckor har vi lektion och samtalsgrupper med undervisning som är grundad i Bibeln med inriktning på att leva i vardagen. Ojämna veckor träffas vi i våra profiler som du kan läsa mer om här nedan.

Ibland hittar vi också på lite andra roliga saker tillsammans som helgrupp.

Vi åker också till lägergården Långserum på läger två gånger under året.

PROFILER

Varannan vecka kommer vi mötas i olika profiler. Där kommer du utifrån den profil du väljer få testa på olika saker och lära dig nya roliga grejer. Vi vill att profilen ska passa både dig som har mycket erfarenhet och dig som är nybörjare.

 

  • Sport

All Star Missions sportprofil görs i samarbete med idrottsklubbar i Jönköping. Varje gång besöker vi en ny klubb och en instruktör ger oss chansen att testa på och utvecklas inom just deras sport.

 

  • Café

Cafékonfan görs i samarbete med kyrkans Café – Café Pingst Vardagsrum. Du kommer få testa på och lära dig baka goda desserter och kakor som du både får äta av och dela med dig av till caféet, ungdomssamlingen eller resten av konfagruppen.

 

  • Teknik

Få spännande undervisning om exempelvis foto, ljud, film och ljus från olika kunniga gäster. Här kommer du också få testa på tekniken själv. Här får du verktyg för att själv vara med och skapa tillsammans med kompisarna på konfan.

KOSTNAD

Konfirmationsläsning och profiler är kostnadsfritt. Däremot betalar du 1200 kr för hajken och lägret som faktureras under september månad.

 

BRA ATT VETA

– Som konfirmand förväntar vi oss att du deltar i minst tio förmiddagsgudstjänster under året.

– Dop är inget krav för att gå konfa. Däremot undervisar vi om troendedop under konfaåret och för den som fattar beslut om att låta döpa sig så kommer detta att erbjudas.

– Studiematerial: Konfirmanderna får en anteckningsbok och en ny Bibel.

VIKTIGA DATUM

25 aug Föräldramöte 18.30–19.30 i Pingstkyrkan

1 sep Konfastart i Pingstkyrkan

1-3 okt Hajk på Långserums lägergård

8 dec Julavslutning

12 jan Vårterminsstart

27 apr–1 maj Läger på Långserums lägergård (två dagar ledigt från skolan)

22 maj Konfagudstjänst i Pingstkyrkan