För en rättvis och räddad värld

Vet du inte vad du ska ge i julklapp? Här får du bra tips som inte bara blir till glädje för den som får julklappen utan också är med och hjälper fler. Du kan välja att ge en gåva för att hjälpa utsatta kvinnor i Addis Abeba till en ny framtid eller möjliggöra för en folkgrupp att få Bibeln på sitt eget språk. Tillsammans kan vi skapa förutsättningar för att göra vår värld lite bättre, lite mer rättvis. Dessutom får du välja en snygg tygkasse eller handduk som följer med julklappen!

 

Kazala

I Addis Abeba lever många kvinnor i stor utsatthet. Kazalaprojektet syftar till att hjälpa dem att hitta en väg ut ur fattigdom och misär. Detta genom att få delta i kurser i sömnad, bakning, matlagning och hushållsarbete. Stödsamtal är också en viktig del i arbetet för att hitta självförtroende, vilket är nödvändigt för att kvinnorna ska känna sig stolta och hitta arbeten som skapar ett nytt liv. Genom din gåva är du med och möjliggör detta.

 

Bibeln på sitt språk

Att ha Bibeln på sitt eget språk kan tyckas vara en självklarhet. Det är det inte för nyangatomfolket som bor i sydvästra Sydsudan och sydsöstra Etiopien. Och uppskattas vara ca 100,000 personer. Förut fanns inte ens ett skriftspråk. Det gör det snart, tack vare språk- och bibelöversättningsarbetet. Nu finns också 19 bibelböcker färdigöversatta. Flera av dessa är också inspelade på mediaspelare som möjliggör för människor att höra Guds ord på sitt eget språk. 2019 döptes närmare 1000 människor bland nyangatom och Bibeln är efterlängtad. Tack för din gåva som möjliggör för översättarna att fortsätta arbetet med att översätta Nya testamentet, som sedan språkgranskas, spelas in och görs tillgängligt för nyangatomfolket!

 

Insamling till Julklappar och Matkassar

till behövande i Jönköping

Under flera år har många av er i församlingen hjälpt till med att handla julklappar och matkassar till familjer med ansträngd ekonomi i Singoallas nätverk men även till barn i vårt integrationsarbete. Dessa behov är ännu större under pandemin. I år kommer vi ge presentkort som föräldrarna själva använder till inköp av julklappar och julmat.

 

300 kr/presentkort = julklapp till ett barn.

500 kr, 700 kr eller 900 kr /presentkort = julmat (beroende på familjens storlek)

 

Vill du hjälpa till med att betala ett eller flera presentkort?

Swisha 123 673 5062     Märk: julklapp och/eller julmat

 

För dig som inte har Swish finns möjlighet att komma till kyrkan, tisdagar och onsdagar kl 8.00-17.00, torsdagar 8.00-18.00 för att ge kontanter i kuvert, märk julkklapp/matkasse.

 

Tillsammans gör vi skillnad!

TACK för din gåva, Gud välsigne dig!

Plusgiro

Behoven i församlingens kassor är stora året om. Därför är ett regelbundet offrande en nödvändighet.

Varför inte lägga in en stående överföring, så har du en smidig lösning och församlingen en stadig inkomst!
Kontakta expeditionen för mer information!

Du kan göra det själv på din internetbank, eller prata med din bank om du behöver hjälp.

Nedan finner du församlingens olika plusgirokonton.

Församlingskassan  Pg 7 98 61-1
Missionskassan  Pg 29 07 76-4
Fastighetskassan  Pg 12 66 39-4

Ge med swish

Du kan ge pengar via din smartphone genom att swisha

Församlingskassan 123-476 07 73
Missionskassan 123-667 21 74
Fastighetskassan 123-238 98 23
LP 123-173 13 97

Livet och våra resurser är en gåva från Gud. Bibeln talar om att ge tillbaka en del av det som blivit mitt till församlingen och ytterst till Gud. Det kan handla om tid, förmågor men också pengar. I gudstjänsten ges i regel tillfälle att ge en gåva till församlingen för att den gemensamma verksamheten ska kunna genomföras. Församlingens ekonomiska förutsättningar bygger på att varje medlem frivilligt och utifrån sina förutsättningar ger av sina resurser.

Det vilar en Guds välsignelse över att generöst ge till det som är viktigt för Gud. Därför uppmuntrar vi församlingens medlemmar att praktisera ett regelbundet givande med utgångspunkt i ”tiondeprincipen”. Det innebär att allt vi äger är en gåva från Gud men att vi vill ge tillbaka 10 procent av vår inkomst till Honom för att visa vår tacksamhet. Dessutom ser vi med glädje hur människor testamenterar medel till församlingen. Men den viktigaste gåvan är att ge sitt engagemang, sina förmågor och hela sitt liv till Gud och församlingen. Utöver medlemmars givande tar vi tacksamt emot bidrag från stat, kommun, landsting och andra som vill stödja vårt arbete.
Mal 3:8ff, Matt 6:1ff, Mark 12:42ff