Erikshjälpen Second Hand

Öppettider
Tisdagar & torsdagar 12-18
Lördagar 10-14

Kontakt: 036-33 00 222
Butikschef: Pedher Skoog

Erikshjälpens butik är belägen på Herkulesvägen 56 i Jönköping. Butiken drivs i ett samarbete mellan Erikshjälpen och Pingst Jönköping. Allt du köper eller lämnar in i butiken bidrar till att hjälpa utsatta människor i nöd. Allt överskott används i biståndsprojekt runt om i vår värld.

HemsidaVolontärträffar under våren:

28/3 kl 18:00

Kyrkhjälpen - södra vätterbygden

Sedan några år tillbaka är Pingst Jönköping engagerad i arbetet bland de utsatta EU-medborgarna i södra Vätterbygden. Arbetet startade 2014 som en del i den gemensamma sociala verksamheten som Jönköpings Kristna Samarbetsråd (JKS) bedriver.
Verksamheten har två perspektiv – att ge akut hjälp av basala behov i vårt område och att ge stöd i EU-medborgarnas hemländer. ”Barmhärtighet HÄR – Förändring DÄR”.

Arbetet som bedrivs handlar om frukost, dusch, tvätt, klädutlämning, temakvällar och rådgivning. Under vinterperioden erbjuds härbärge med stöd från Jönköpings kommun. Kontinuerligt hålls s k dialogmöten med Socialtjänsten, Tekniska kontoret, Polisen och Kommunalråden. Socialtjänsten ställer en 50% tjänst till Kyrkhjälpens förfogande.

Kyrkhjälpens ledningsgrupp består av Irene Linddahl (samordnare), Ulla Gunnevik, Fredrik Hollertz och Christer Tornberg.

Kyrkhjälpensfacebooksida

Här finns en pdf-fil att läsa om kyrkhjälpen: “Alla har rätt till ett värdigt liv”

Hela Människan

Pingstförsamlingen är tillsammans med ett flertal andra församlingar i Jönköpingsområdet huvudman för Hela Människan, det som tidigare hette RIA.

Hela Människan är en allmännyttig, ideell förening med uppdraget att utifrån en människosyn med Jesus som förebild och som källa till kraft och inspiration, skapa förutsättningar för ett socialt diakonalt arbete för och tillsammans med medmänniskor i utsatta livssituationer.

Lokal: Västra Storgatan 46, Jönköping

För mer info: www.helama

 

Mer infohelamänniskan

Kontakta Ulla-Britt Sandberg på tel. 036-125510 för bokning av natthärbärget och

Therese Wikström 036-129977 för info/bokning av helgöppet.

[/vc_row]

Sjukhuskyrkan

Länssjukhuset Ryhov

Våra anställda sjukhuspastorer inom Frikyrkosamråd

[/vc_column]

Per Sjönneby
0363-228 17
per.sjonneby@rjl.se
Exp. Målpunkt C plan 5

[/vc_row]

 

Terese Svensson
0363-228 10
terese.svensson@rjl.se
Exp. 036-32 28 08

[/vc_row]
[/vc_row]
[/vc_row]