Vi vill vara en kyrka där alla människor, oavsett ålder och kulturell bakgrund känner sig välkomna.

 

CAFÉ HELA VÄRLDEN

– Gemenskap och språkcafé!

Varje torsdag kl. 17.00 – 19.00 (förutom helgdagar) finns en härlig mötesplats där människor från olika länder och kulturer möts. Vi fikar tillsammans och därefter presenteras kvällens tema som man sedan kan samtala om i smågrupper vid borden. Vill man hellre sporta i stället för att samtala kan man spela fotboll eller volleyboll i Pingstkyrkans idrottshall.
Det finns volontärer som ordnar aktiviteter för barnen. Missa inte Café Hela Världen – en fantastisk möjlighet för dig som är asylsökande, är ny i Sverige eller har levt här i hela ditt liv.

Söndag 10:30

Varje söndag kl.10.30 är ett tillfälle då människor i olika åldrar och med olika bakgrund möts för att fira gudstjänst.

Via hörlurar tolkas gudstjänsterna till engelska och persiska (ibland arabiska). Vill man lära känna människor i församlingen lite bättre kan man gå med i en smågrupp som möts i hemmen. En annan mötesplats med möjlighet att lära känna nya människor är:

Grundläggande bibelundervisning på farsi

Varje onsdag kl. 17:00 – 19:00 har vi grundläggande bibelundervisning som tolkas till persiska/farsi.

Vi håller också dopskola med jämna mellanrum.

Svenskakurser för asylsökande

I samarbete med June folkhögskola och studieförbundet BILDA anordnar Pingstkyrkan kurser i svenska för asylsökande på dagtid. Vårens kurser är nu igång.

Integrationssamordnare/kurator

Behöver du som asylsökande eller ny i Sverige råd och stöd så finns möjlighet att boka tid för enskilt samtal hos kurator.

För kontakt: ulrica.heidari@pingstjonkoping.se