Söndagsskola 2020

Coronaanpassning – Läs info inför ditt första besök hos oss i Söndagsskolan hösten 2020.

Äntligen!

Varmt välkomna tillbaka till Söndagsskolan i Pingst Jönköping!
Den 30 augusti startar vi upp igen och vi ledare längtar efter att få träffa alla er barn igen!

Vi längtar efter att få HEJA på er för att ni är vinnare och ni är proffs på att sprida glädje – därför tror vi på en händelserik höst med en söndagsskola som får dig att förstå att Jesus älskar dig och att du är bra som du är!

 

Vi hoppas att ni ska få känna er trygga både som barn och föräldrar och därför har vi gjort en del förändringar för att skapa igenkänning samt välkommen-tillbaka-fest-känsla så här i corona-tid.

In- och Utcheckning av barn

Inskrivning samt in- och utcheckning av alla barn oavsett ålder – varför?

Inskrivning: Första gången ditt barn kommer behöver du som förälder uppdatera era kontaktuppgifter. Detta är extra viktigt för oss så här i corona-tid.

50 personers-gränsen gäller besökande till varje event i vår kyrka. Detta gör att vi inte får släppa in barn till samlingar som är fullsatta, vilket även gäller gudstjänsten för föräldrarna i caféet.

Vi vill ta ansvar för detta på bästa sätt varje söndag genom in- och utcheckning tillsammans med en förälder för varje barn. Detta gör att vi kan säkra att barnen rör sig inom den anpassade och avgränsade lokalen och inte råkar komma in på en samling där de inte bör vara vid den tiden.

Vi vill som kyrka välkomna dig som förälder att lämna och hämta ditt barn, få säga tack för idag och ge möjlighet att fråga en ledare om höjdpunkter från dagen. Hoppas att detta ska berika upplevelsen av Söndagsskolan.

I kyrkans Lekland, Stora entré Huvudingång

 

Hur går detta till:

 1. Vi kommer att ha incheckning i stora entrén med köbildning 10:15-10:30. Om du tror att lämningen tar längre tid så kom i god tid för att skapa trygghet för ditt barn.
 2. I köbildningen uppdaterar ni era kontaktuppgifter (fyller i ett A4-papper) som lämnas till ledare vid incheckningen.
 3. Incheckningen: Här får barnet ett varmt välkommen och föräldern ger barnets namn samt förälders namn och telefonnummer som vi kan nå dig på om något skulle inträffa. Det sista som händer är att barnet får sin namnlapp som är ett kvitto på att barnet är klar i incheckningen.
 4. Sedan går du med ditt barn ner till Leklandet och gör en trygg överlämning om han/hon inte vill gå själv. (Obs! barn födda 2017 måste ha förälder med sig under hela söndagsskolan)
 5. Utcheckningen sker sedan kl 11:45-12:00 genom samma entré och där återlämnar barnet sin namnskylt.

 

Lilla Söndagsskolans innehåll:

Smågruppssamling:

En trygg samling i små grupper i barnets åldersgrupp. Vi sjunger tillsammans, lyssnar till en bibelberättelse och ber en bön. Här vill vi se varje barn och lyssna till den som vill säga något. Den lilla samlingen är en trygg plats att landa på, lära sig varandras namn, hitta kompisar och äta frukt tillsammans.

Storsamling:

Här sjunger vi en glad sång tillsammans och berättar sedan vilka lekstationer som finns för den fria leken.

Fri lek:

Här finns det gott om möjligheter att leka med sina vänner på våra olika ledar-ledda stationer i leklandet.

 

Varmt välkomna tillbaka till Söndagsskolan!

I kyrkans bibelskolelokal. Västra Entré som vetter mot grusparkeringen/garaget
  

Hur går detta till:

 1. Vi kommer att ha entré på grusparkeringen på kyrkans baksida öppet kl 10:15-10:30. Om du tror att lämningen tar längre tid så kom i tid för att skapa trygghet för ditt barn.
 2. En kö bildas i kyrkans garage med corona-avstånd. Där uppdaterar ni era kontaktuppgifter (fyller i ett A4-papper) som lämnas till ledare vid incheckningen.
 3. Incheckningen: Här får barnet ett varmt välkommen och föräldern ger barnets namn samt förälders namn och telefonnummer som vi kan nå dig på om något skulle inträffa. Det sista som händer är att barnet får sin namnlapp som är ett kvitto på att barnet är klar i incheckningen.
 4. Sedan går du med ditt barn till bibelskolan och gör en trygg överlämning, om han/hon inte vill gå själv förstås.
 5. Utcheckningen sker sedan kl 11:45-12:00 genom samma entré och där återlämnar barnet sin namnskylt.

 

Mellansöndagsskolans innehåll:

Startsamling med hela gruppen – Här sjunger vi något tillsammans.

Intressegrupper – god möjlighet till att ha roligt och göra sånt man tycker om!

Storsamling – med sång och en bibeltext som presenteras.

 

Välkomna!!!

Östra Entré som vetter mot parken Olov Palmes Plats och ”Smirres Gatukök”

 • Incheckning med köbildning 10:15-10:30. Om du tror att lämningen tar längre tid så kom i god tid för att skapa trygghet ditt barn.
 • I köbildningen som blir vid entrén uppdaterar ni era kontaktuppgifter (fyller i ett A4-papper) som lämnas till ledare vid incheckningen.
 • Incheckningen: Här får barnet ett varmt välkommen och föräldern lämnar barnets namn samt förälders namn och telefonnummer som vi kan kontakta om något skulle inträffa. Det sista som händer är att barnet får sin namnlapp som är ett kvitto på att barnet är klar i incheckningen.
 • Sedan går du med ditt barn ner till rummet Gropen och gör en trygg överlämning, om han/hon inte vill gå själv förstås.
 • Utcheckningen sker sedan kl 11:45-12:00 genom samma entré och där återlämnar barnet sin namnskylt.

 

Innehåll Stora Söndagsskolan:

Storsamling i rummet Gropen – Uppstart med sång och bibeltext samt bön.

Intressegrupper – Perfekt för att lära känna vänner och prova sig nya saker.

 

Hur går detta till:  

 1. Vi kommer att ha entré på grusparkeringen på kyrkans baksida 15:45-16:00.
 2. Under köbildningen som blir i kyrkans garage uppdaterar ni era kontaktuppgifter (fyller i ett A4-papper) som lämnas till ledare vid incheckningen.
 3. Incheckningen: Här får barnet ett varmt välkommen och föräldern ger A4-pappret med kontaktuppgifter till ledaren på plats. Det sista som händer är att barnet får sin namnlapp som är ett kvitto på att barnet är klar i incheckningen.
 4. Sedan går barnet vidare in till XL i Bibelskolans lokaler.
 5. Utcheckningen sker sedan kl 17:15-17:30 genom samma entré och där återlämnar barnet sin namnskylt.

 

XLs innehåll: 

Vi börjar med en runda med High & low, samt att de får dela något från veckan.

Sedan går vi vidare in i ett pass av undervisning, samtal och bön.

Vi avslutar i Sporthallen med en aktivitet eller tävling.

Välkomna!

Information:

Vi jobbar enligt folkhälsomyndighetens rekommendationer med anpassade och avgränsade lokaler och olika entréer och toaletter.

Förälder med intresse att vara kvar i kyrkan:

Om du önskar vara kvar i kyrkan och se Online-Gudstjänsten i Caféet 10:30 så behöver du anmäla dig HÄR. Online-Gudstjänsten sänds i caféet med entré via kyrkans nybyggda uteplats. Tillgänglighetsanpassad entré är fortsättningsvis den Stora entrén för dig som behöver ramp.

 

Om du väljer att vara kvar med ditt barn på söndagsskolan efter incheckning så räknas du som en av de 50 deltagarna tillsammans med alla barn.
Det är viktigt för oss att dina barn får en god stund på söndagsskolan och vi vill därför uppmuntra dig till att göra en trygg lämning.

 

Vi har med tillsynsmyndighetens tillåtelse möjlighet att ta in ytterligare några hjälp-ledare som då ej räknas in i 50-personersgränsen

Om du vill göra en trygg stund för ditt barn så rekommenderar vi att du blir en del av Söndagsskolans ledarteam. Du behövs nu i corona-tid.

Övriga aktiviteter

Söndagskola PLAY

För de barnfamiljer som av olika skäl stannar hemma under Corona-pandemin erbjuder vi nu möjlighet att titta på Söndagskola play! Fyll i kontaktformuläret här nedanför och bekräfta att ert barn är medlem (eller önskar vara medlem) i Pingst Jönköpings söndagsskola så skickar vi en länk till er för att ta del av Söndagsskola Play. Vi rekommenderar Söndagsskola Play för barn i åldrarna 3 – 10 år.

https://forms.gle/8b9gCqF6jwNMNESx5

 

HÄNGET

För: Årskurs 4 & 5

Dag: Fredagar – (ej uppstartat ännu)

Tid: 17:30-19:00

Plats: Hemma hos varandra (enligt ett schema). Roliga aktiviteter, go gemenskap och samlingar!

Kontakta: Mathias Maxstad för mer information och att få del av kommunikationen!

 

 

VIPS 

För: Årskurs 6

Dag: Fredagar – Uppstart den 4 september

Plats: Backstage – ingången som vetter mot parken och Olov Palmes plats.

Tid: 18:00–19:30.

Vi gör massa roliga saker tillsammans. Lekar, pyssel, tävlingar, film och samlingar. Bara att dyka upp!

Kontakta: Mathias Maxstad för mer information

 

 

Singoalla

Har olika mötesplatser för dig som ensamstående mamma, pappa och dina barn. Du får möjlighet att träffa andra i liknande situation, hitta på något roligt tillsammans med dina barn. Singoalla försöker även ge praktiskt stöd utifrån dina behov.

Singoallas sida:

singoalla

 

Öppen förskola

För föräldrar med barn 0-6 år
Onsdagar kl 9:30 – 11:30 (start 2/9)
Pingstkyrkan Jönköping, Lagermansgatan 1

Lekland, sångsamling, fika, gemenskap

Pga. Corona:
Max 50 personer
Stanna hemma om du har sjukdomssymtom

Vid frågor ring 036-196400 och fråga efter Mirjam Hultström eller Ulrica Heidari

 

 

Dopskola

Funderar du på att döpa dig eller är du bara nyfiken på dopet? Då vill vi hjälpa dig på bästa sätt i detta stora beslut. Dopskolan har ett antal träffar, där vi går igenom dopets betydelse, så att du säkert vet vad det innebär. Sedan avgör du själv om det är rätt tid för dop (vuxna erbjuds dopsamtal).

Kontakta: Mathias Maxstad för mer information

 

 

Barnvälsignelse

Vi har regelbundet barnvälsignelser i vår kyrka. Det är en fin stund där barnet och familjen är i centrum. Oftast sker det i samband med vår stora huvudgudstjänst på söndagar, men om man önskar så kan vi ha en speciell barnvälsignelsegudstjänst vid annat tillfälle. Innan varje barnvälsignelse ordnas en träff för de familjer som anmält sig.

Kontakta: Mathias Maxstad för mer information

 

 

Vår värdegrund:

Vi vill stödja och komplettera familjen i att lägga grunden för en tro i barnens liv. Vi vill leda dem till en personlig Gudsrelation genom Jesus Kristus.

Vår barnverksamhet utgår från följande “kostcirkel”, vi tror att det blir bäst om man får av alla delar.

 

barnsnurran

1. Jesu syn på barnen

Folk kom till honom med barn för att han skulle röra vid dem. Men lärjungarna visade bort dem. När Jesus såg det blev han förargad och sade: “Låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte: Guds rike tillhör sådana som de.”Mark 10:13-14

2. Att leva för andra

Han svarade honom: Du skall älska Herren av hela ditt hjärta och med hela din själ och med hela ditt förstånd. Detta är det största och första budet. Sedan kommer ett av samma slag: Du skall älska din nästa som dig själv.” Matt 22:37-39

3. Att ta barnen på allvar

Låt ingen se ner på dig för att du är ung, utan var en förebild för de troende i allt du säger och gör, i kärlek, tro och renhet. 1Tim 4:12 Led den unge in på den väg han bör gå, så följer han den även som gammal. Ord 22:6