Alpha-kurs

 

VAD ÄR ALPHA?

Alphakurser är öppna för alla intresserade i att upptäcka vad kristendomen handlar om. Det är en plats där du kan koppla av, njuta av gemensam måltid, dela tankar och utforska meningen med livet i samtalet med andra.

Inga förskunskaper behövs.

HUR ALPHA FUNGERAR

Alpha kurser är baserade runt små grupper om cirka 5-8 personer, ledda av en eller två värdar vars roll är att underlätta och uppmuntra till diskussion.
Varje vecka får man ny input till samtalet i form av ett föredrag som visar en ny aspekt av den kristna tron.

VARFÖR DELTA I EN ALPHAKURS?

Gästerna kommer på Alpha kursen av många olika skäl, en del vill undersöka om Gud finns och vissa har frågor de vill diskutera. Många gäster har aldrig varit i kyrkan och andra kan ha gått i kyrkan, men känner att de inte fått en personlig förståelse av den kristna tron.

Det finns tre Alphakurser + vår uppföljande kurs Bönekursen.

Alphakurs-online

Onsdagar via länk

Start: 16 Mars

Tid: Varje onsdag kl. 20:00-21:15

Alpha-online varar under tolv veckor.
UPPLÄGG:
Man möts till ett ”video-möte” på plattformen ”ZOOM” där man hälsar varandra välkomna under några minuters småprat.
FÖREDRAG: Ett 25 min föredrag med en ny aspekt av den kristna tron visas på film.
SAMTALSGRUPPER: Detta följs av diskussion i samtalsgrupper, där gästerna kan ställa frågor och bidra med sina åsikter.
HUR GÖR MAN? Du får efter din anmälan ett mail med praktisk information inklusive länk. Du förväntas vara på plats på länken 5 minuter innan kursen påbörjas med fungerande internetuppkoppling.
Har du frågor kring det praktiska så hör av dig till
mathias.maxstad@pingstjonkoping.se
036-196414

Alphakurs

Onsdagar i kyrkan - Välbesökt och öppen för anmälan

Start: 16 mars

Tid: varje onsdag 18:30-21:00

MÅLTID & VÄLKOMMEN
Här välkomnar vi alla deltagare till en gemensam måltid i Pingst Jönköpings Café som start på kvällen.

FÖREDRAG
Vi lyssnar till ett föredrag utifrån kursens samtalsämnen om ”Vem var Jesus?, Hur & Varför ska man be? Helar Gud idag? Vad ska man med kyrkan till?” mm.

SAMTALSGRUPPER
Här samtalar vi om frågor i mindre grupper utifrån föredraget och deltagares frågor. – Detta brukar vara det mest uppskattade av kursen!

Alphakurs

Varannan söndag i kyrkan med barnvakt, 8 tillfällen

Start: 13 mars – föranmälan behövs.

Tid: Varannan söndag 12:30-15:00

MÅLTID & VÄLKOMMEN
Här välkomnar vi alla deltagare till en gemensam måltid i Pingst Jönköpings Café som start på dagen. Efter maten går barnen till vårt lekland med barnvakt.

FÖREDRAG
Vi lyssnar till ett föredrag utifrån kursens samtalsämnen om Vem var Jesus?, Hur & Varför ska man be? Helar Gud idag? Vad ska man med kyrkan till? mm.

SAMTALSGRUPPER
Här samtalar vi om frågor i mindre grupper utifrån föredraget och deltagares frågor. – Detta brukar vara det mest uppskattade av kursen!

Bönekursen

VARANNAN SÖNDAG I KYRKAN MED BARNVAKT, 8 TILLFÄLLEN

Start: 13 mars– föranmälan behövs.

VAD ÄR BÖNEKURSEN?

En kurs framtagen av Alpha, på åtta tillfällen som ger dig verktyg och perspektiv som hjälper dig att utveckla och fördjupa ditt böneliv. Kursen är uppbyggd utifrån bönen Fader vår och berör exempelvis Varför ska man be, obesvarad bön, förbön och lyssnande.  Kursen är ett bra alternativ på uppföljningskurs efter Alpha-kursen samt för dig som är intresserad av att fördjupa ditt böneliv.

HUR BÖNEKURSEN FUNGERAR

Vi börjar med att äta en gemensam måltid i Pingst Jönköping Café. Efter maten går barnen till vårt lekland tillsammans med barnvakt. Vi tittar sedan på en välproducerad film på 20 minuter kring dagens ämne för att sedan fortsätta i samtal i mindre grupper tillsammans med en samtalsledare. Filmen är på engelska och textad till svenska. Vi avslutar med att be tillsammans i samtalsgrupperna.

VARFÖR DELTA I BÖNEKURSEN?

Det kan finnas olika skäl till att delta i en bönekurs. Det kan dels vara en god fortsättning efter en Alpha-kurs, dels en möjlighet för dig som varit troende en tid att få nya verktyg och perspektiv kring bön. En uppskattad kurs som öppnar för samtal, reflektion och nya tankar. Varmt välkommen med din anmälan!

Anmälan till Alphakurser:

ANMÄLAN- ALPHAKURS

Anmälan till Bönekurs:

Anmälan