Livet är värt att utforska

Vad är Alpha?

Alpha Kursen är öppen för alla intresserade i att upptäcka vad kristendomen handlar om. Det är en plats där människor kan komma och koppla av, äta, dela tankar och utforska meningen med livet.

 

HUR ALPHA FUNGERAR

Alpha kurser är baserade runt små grupper om cirka tolv personer, ledda av en eller två värdar vars roll är att underlätta och uppmuntra till diskussion. Kurser varierar i storlek och kan hållas under morgonkaffet eller under en lunchrast. Men vanligast är kvällskurser som varar cirka två timmar.

 

Vem är alpha för?

Alpha Kursen är främst avsedd för personer som inte är kyrkobesökare och är öppen för alla som vill delta.

 

Varför delta i Alpha kursen?

Gästerna kommer på Alpha kursen av många olika skäl, en del vill undersöka om Gud finns och vissa har frågor de vill diskutera. Många gäster har aldrig varit i kyrkan och andra kan ha gått i kyrkan, men känner att de aldrig haft en personlig förståelse av den kristna tron .

 

ALPHA KURS veckoformatet

Alpha kursen varar under tio veckor, med en dag eller helg i mitten. Varje session inleds med en måltid eller förfriskningar, sedan ett kort föredrag man tittar på en ny aspekt av den kristna tron varje vecka. Detta följs av en tid för diskussion, där gästerna kan ställa frågor och bidra med sina åsikter.

 

Det kostar inget att delta i Alpha kursen, även om kursen kan önska ett bidrag till mat.

 

 

Två kurser

I vår kommer det finnas två kurser. En som går på söndagar och en som är på onsdagar.

 

Alpha kurs – onsdag

Start: Onsdag 29/1 18:30-21:00

 

Alpha kurs söndag

Start: Söndag 2/2 12:30-15:00

Kommer att vara varannan söndag. Barnvakt erbjuds vid behov

 

Alpha Heldag: 28/3 (lördag)

 

 

Frågor? Maila: info@pingstjonkoping.se