Livet är värt att utforska

VAD ÄR ALPHA?

Alphakurser är öppna för alla intresserade i att upptäcka vad kristendomen handlar om. Det är en plats där du kan koppla av, äta, dela tankar och utforska meningen med livet i samtalet med andra. Detta brukar vara den mest uppskattade delen av kurserna.
Inga förskunskaper behövs.

 

HUR ALPHA FUNGERAR

Alpha kurser är baserade runt små grupper om cirka tolv personer, ledda av en eller två värdar vars roll är att underlätta och uppmuntra till diskussion.
Varje vecka får man ny input till samtalet i form av ett föredrag som visar en ny aspekt av den kristna tron.

 

VARFÖR DELTA I EN ALPHAKURS?

Gästerna kommer på Alpha kursen av många olika skäl, en del vill undersöka om Gud finns och vissa har frågor de vill diskutera. Många gäster har aldrig varit i kyrkan och andra kan ha gått i kyrkan, men känner att de inte fått en personlig förståelse av den kristna tron.

Tre kurser att välja mellan:

 

Varje Onsdag, kl 18:30-21:00

Starttillfällen 2 sep samt 9 september (fortfarande öppen för anmälan)
Kursavslutning: 18 oktober

Alpha kursen varar under tolv veckor, med en heldag lördagen den 24 oktober. Varje session inleds med en måltid eller förfriskningar, sedan ett kort föredrag där man tittar på en ny aspekt av den kristna tron varje vecka. Detta följs av en tid för diskussion, där gästerna kan ställa frågor och bidra med sina åsikter.


 

Varannan Söndag – jämna veckor, kl 12:30-15:00

Starttillfällen: 6 sep samt 20 sep (Fortfarande öppen anmälan)
Kursavslutning : 29 november

Barnpassning finns vid behov.

Kursen har 8 träffar varav en heldag lördagen den 24 oktober.
Varje session inleds med en måltid, sedan ett kort föredrag där man tittar på en ny aspekt av den kristna tron varje kurstillfälle. Detta följs av en tid för diskussion, där gästerna kan ställa frågor och bidra med sina åsikter.


 

Alpha Onlinekurs – varje onsdag

Start: 2 sep samt 9 september (onsdagar kl. 20:15-21:15) Föranmälan behövs för att få tillgång till länken.
Kursavslutning: 18 november 

Alpha-online varar under tio veckor, med en halvdag i mitten av terminen.
Man möts till ett “videokonferens-möte” på en plattform likt “zoom” eller Microsoft Teams där man hälsar varandra välkomna under någon minut av samtal, sedan visas ett kort föredrag med en ny aspekt av den kristna tron. Detta följs av en tid för diskussion i avslappnade samtalsgrupper, där gästerna kan ställa frågor och bidra med sina åsikter.
Kursen varar 60 minuter per tillfälle.
Praktiskt: Du får efter din anmälan ett mail med praktisk information inklusive länk och förväntas vara på plats på länken 5 minuter innan kursen påbörjas med fungerande internetuppkoppling.

 

Anmälan