Singoalla har olika mötesplatser för dig som ensamstående mamma, pappa och dina barn. Du får möjlighet att träffa andra i liknande situation, hitta på något roligt tillsammans med dina barn. Singoalla försöker även ge praktiskt stöd utifrån dina behov.

Singoalla ger stöd och hjälp till dig som är gravid och ska genomgå förlossning utan någon närstående. Ingen ska behöva gå igenom en förlossning ensam. Vi har volontärer som själva fött barn och som vill finnas för dig som är ensam före, under och efter förlossningen (kostnadsfritt).

Singoalla erbjuder olika föreläsningar och gruppsamtal kring olika teman t ex  föräldraskap, självbild m fl. Vi erbjuder även enskilda samtal med socionom eller själavårdare som är avgiftsfria, skriv ett mail till singoalla@pingstjonkoping för kontakt.

I Singoalla finns en anställd socionom samt flera volontärer med olika erfarenheter och yrken.

Varmt välkommen!

REGELBUNDNA MÖTESPLATSER

LÄS HÄR! Gällande våra träffar och Covid-19

Restriktionerna är fortfarande starka och smittspridningen stor. Vi ALLA ombeds att ta ansvar och bara umgås med dem vi har i vårt hushåll och att hålla distans med 1,5 – 2,0 meter till andra.

Denna märklig tid med pandemi runt oss gör att ensamhet och oro inför både nuet och framtid kan vara stark. Singoalla möts inte i större grupper men var tredje helg, antingen lördag eller söndag, kan varje familj boka tid för att komma till pingstkyrkan och eventuellt gå en digital tipspromenad och fika. Vi håller avstånd och kommer friska! Max 8 personer i taget fikar med avstånd. 

Vi önskar att du som är ensamstående förälder alltid ska känna att du kan höra av dig till oss, maila singoalla@pingstjonkoping, smsá eller ring 0707-450366. Behöver du någon att prata med eller kanske hjälp med att handla? Vi finns här för dig och dina barn!

Vi behöver alla känna att vi tillhör en gemenskap samt hjälpa varandra att hålla hoppet vid liv!

Var rädda om er! Tvätta händerna och håll avstånd.

KVINNA

KVINNA är en gemenskap som är öppen för alla kvinnor mitt i livet som är daglediga och söker en gemenskap.
T ex sjukskrivna, arbetssökande, föräldralediga eller dagledig emellanåt.

Varje Onsdag kl 13.00-14.00 (ej helgdagar),  möts vi under corona pandemin digitalt via Teams. Hör av dig till Mirjam H om du vill ha länk (0707-450366). Välkommen till “GEMENSKAP och god pratstund “

Den 31/3 möts vi dock live utomhus vid pingstkyrkan 13.00-15.00, anmälan!  Påskfika och äggjakt med mera. Blir vi fler än 8 personer, delar vi upp oss på olika platser.

 

Välkomna!

VÅRENS SCHEMA

MARS

31   13-15   Påskträff för KVINNA, anmälan

31   16-19   Utdelning av påskägg var 5:e minut, boka tid!

 

          

APRIL

7     13-14    KVINNA digitalt via länk Teams

14   13-14    KVINNA digitalt via länk Teams

21   13-14    KVINNA digitalt via länk Teams

25   14-16    Singoalla mötesplats, tipsrunda och fika, anmälan

28   13-14    KVINNA digitalt via länk Teams

MAJ

5     13-14    KVINNA digitalt via länk Teams

12   13-14    KVINNA digitalt via länk Teams

16   14-16    Singoalla mötesplats, anmälan

19   13-14    KVINNA digitalt via länk Teams

26   13-14    KVINNA digitalt via länk Teams

JUNI

2    13-14    KVINNA digitalt via länk Teams

5    14-16    Singoallas mötesplats

9    13-15    Avslutningsfest för KVINNA

Grupper

SJÄLVBILD

Pga restriktioner och Corona Pandemins tredje våg, kommer vi inte kunna starta självbilds-gruppen i vår men hoppas kunna starta igång igen i början av höstterminen.


Vi erbjuder dig som mamma som finns med i Singoalla och som varit utsatt för psykiskt/ fysiskt/sexuellt/andligt/ekonomiskt våld i nära relation att delta i en grupp vid tre-fyra tillfällen varje termin för att stärka självbilden.

Vi erbjuder barnvakt i leklandet under tiden som samtal i gruppen pågår. Samtalet leds av Hanna Möllås (leg. barnmorska, psykoterapeut, familjeterapeut och sexolog) och Mirjam Hultström (socionom). Vid intresse och anmälan maila singoalla@pingstjonkoping.se. Det kommer vara öppna möten men med anmälan till varje träff. Varje gång gör vi ett avtalat tystnadslöfte gentemot gruppen.

_____________

FÖRÄLDRAGRUPP – Utveckla ditt föräldraskap

Vägledande samspel (ICDP) har som målsättning att stödja och främja föräldrars kompetens och stärka föräldrarollen. Du har möjlighet att tillsammans med andra ensamstående föräldrar delta i denna föräldragrupp. Utifrån åtta teman pratar vi om det som kan stärka dig i samspelet med ditt barn och hur du kan göra för att utveckla ditt föräldraskap.

I dags läget kan vi inte start upp en ny grupp, men hör gärna av dig för intresse.

Vi har förhoppning att starta en ny grupp HT-21.

 

FREDAGSMYS - MÖTESPLATS

Pga restriktioner och Corona Pandemins tredje våg, kommer vi inte kunna skapa fredagsmys under vårterminen men hoppas kunna få öppna upp igen i början av höstterminen. MEN vi anordnar Singoallas mötesplats var tredje helg (v 6,10,13,16,19 och 22), antingen lördag eller söndag kl 14-16. Vi möts utomhus för t ex digital tipsrunda som ni går familjevis samt för fika på altan eller baksida av kyrkan (8 personer i taget). Vi får möjlighet att ses och hitta på en enkel aktivitet tillsammans men på avstånd och några i taget. Varmt välkomna! (Anmälan till en tid varje kvart).


Vi möts i Pingstkyrkan för fredagsmys med Singoalla familjen ca var 3:e fredag.  Enligt de restriktioner som gäller är det plats för 50 personer. Anmälan kommer ske så det blir “först till kvarn”. Vi äter först kvällsmat tillsammans i caféet och därefter fortsätter vi gemenskapen vid och i leklandet, sporthallen och ett annat rum. Vi kommer försöka sprida ut oss för att kunna hålla avstånd.

Fredagsmys är för många tiden på kvällen då familjen äter något gott och få tid till att umgås och göra något trevligt tillsammans, det vill vi erbjuda under dessa kvällar. En avslappnad kväll där vi får vara tillsammans i Singoalla familjen efter en arbets-/skolvecka. 50 kr/familj. Anmälan görs senast onsdag samma vecka på sms till 0707-450366 eller mail till singoalla@pingstjonkoping.se. Skriv namn och specialkost.

Får du tummen upp som svar, har ni en plats.

 

Öppen förskola

Pga restriktioner och Corona Pandemins tredje våg, kommer vi troligtvis inte kunna ha öppen förskola i vår men hoppas kunna få öppna upp igen i början av hösten.


Varje onsdag kl 9.30-11.30 är föräldrar och barn 0-6 år välkomna till gemenskap, sångsamling, lek och fika i Pingstkyrkans lekland.

Öppet för alla! Mirjam Hultström och Ulrika Heidari kommer ha ansvar för dessa stunder.

HAPPENINGS

PÅSK

Vecka 13 börjar påsken! Vi har ordnat godis (litet mjukisdjur till de mindre) påskägg till ALLA barn i Singoalla 💛  ! Och vanliga ägg till de vuxna 😀  ! Som en liten påskuppmuntran och hålla kontakten!

Går att hämta vid två tillfällen…

🐣  Onsdagen den 31/3 mellan kl 16-19, boka tid var 5:e minut 😃 ! Hämtas vid kyrkans altan.

Eller

🐥  Under påskafton kl 14-16, boka tid varje kvart! 8 personer i taget 👍 😀  !  Då är ni välkomna att komma till baksidan av pingstkyrkan (vid parken jämte torget). För en enkel påskäggsjakt och FIKA en god påskbakelse.

Du bokar tid via sms till 0707450366.

Önskas det pga av sjukdom eller andra omständigheter att vi kommer hem med påskäggen, sms:a!

Varmt välkomna 💛 !

________________________________________________________________

Vi vet att flera av er kämpar ekonomiskt. Så för dig som finns med i Singoallas nätverk och lever i en ansträngd ekonomisk situation, finns möjlighet även denna påsk göra en ansökan för att ev få hjälp med att kunna inhandla lite god mat till påsk. Skicka ett sms senast söndag 💛.

SOMMARLÄGER

På grund av rådande omständigheter i samhället kan vi inte ge några besked ännu om sommarens läger.

Vi har olika planer och har förhoppning att vi ska kunna skapa en möjlighet att mötas på något sätt, men var, hur  och i vilken omfattning det till slut blir vet vi tyvärr inte ännu.

När vi vet kommer vi lägga ut information här på hemsidan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÖVRIGA AKTIVITETER

VARMT VÄLKOMNA!
Kontakt: Mirjam Hultström
Telnr: 036-196404 / 0707-450366
E: singoalla@pingstjonkoping.se