Singoalla har olika mötesplatser för dig som ensamstående mamma, pappa och dina barn. Du får möjlighet att träffa andra i liknande situation, hitta på något roligt tillsammans med dina barn. Singoalla försöker även ge praktiskt stöd utifrån dina behov.

Singoalla ger stöd och hjälp till dig som är gravid och ska genomgå förlossning utan någon närstående. Ingen ska behöva gå igenom en förlossning ensam. Vi har volontärer som själva fött barn och som vill finnas för dig som är ensam före, under och efter förlossningen (kostnadsfritt).

Singoalla erbjuder olika föreläsningar och gruppsamtal kring olika teman t ex  föräldraskap, självbild m fl. Vi erbjuder även enskilda samtal med socionom eller själavårdare som är avgiftsfria, skriv ett mail till singoalla@pingstjonkoping för kontakt.

I Singoalla finns en anställd socionom samt flera volontärer med olika erfarenheter och yrken.

Varmt välkommen!

REGELBUNDNA MÖTESPLATSER

LÄS HÄR! Covid-19 - coronavirus

Vi befinner oss i en märklig tid där ensamhet och oro inför både nuet och framtid kan vara stark. Singoalla önskar att du som är ensamstående förälder alltid ska känna att du kan höra av dig till oss, maila singoalla@pingstjonkoping, smsá eller ring 0707-450366. Behöver du någon att prata med eller kanske hjälp med att handla? Vi finns här för dig och dina barn!

I dessa tider med riktlinjer för isolering behöver vi hitta andra sätt både att mötas och att hålla kontakt. Att känna att vi tillhör en gemenskap samt hjälpa varandra att hålla hoppet vid liv.

Utifrån de riktlinjer som är nu (kan ändras snabbt) kommer Singoallas mötesplatser som är inom den närmaste tiden förändras samt att vi nu går in i sommarperiod då vi har våra läger v 27 samt lekparksgemenskap var tredje lördag under hela sommaren (se datum under rutan fredagsmys/lekparksgemenskap)

 

——————————————————————————————————————————

 • ÄNDRING Kvinna på onsdagar varje vecka kl 10 – 12  för gemenskap, samtal och fika (sista gången den 17/6 då vi har utflykt till Kaxholmen).
 • Kvinna torsdagar kl 11-12, promenad ute i friska luften (sista gången 10/6).
 • Singoalla torsdagar kl 12-13.30 – lunch INSTÄLLT
 • Vägledande samspel, föräldragrupp onsdagar – paus.
 • Fredagsmys blir istället LEKPARKS-GEMENSKAP var tredje lördag. 
 • Självbildsgrupp ,söndagen den 10/5 INSTÄLLT

Varmt välkommen till de mötesplatser som vi har kvar! Viktigt att du är helt symtomfri gällande förkylning och inte tillhör någon riskgrupp. Ni som är sjuka eller rädda för att bli smittade, vi hjälps åt att hålla kontakten på annat sätt – dra dig inte från att ringa, smsa eller maila.

Var rädda om er! Tvätta händerna och håll avstånd.

 

PS. Tips! Följ gärna Pingst Jönköping på instagram eller FB där filmer regelbundet läggs ut med tröst och uppmuntan utifrån ett kristet perspektiv.

KVINNA

SE ändringar under Covid-19!

Nedanstående text gäller då det inte är Corona tider!

Varje Onsdag kl 10.00-13.00/14.00 (start den 16/1-10/6, ej helgdagar), är alla kvinnor välkomna till  “SKAPANDE och Gemenskap” Det blir fika, skapande och lunch tillsammans med andra kvinnor (dvs inte bara singoalla) – drop in! Jämna veckor erbjuder vi att stanna kvar ytterligare en timma efter lunchen då vi har olika samtal i grupp kring olika teman. Dagens lunch kostar 40 kr för dig som tillhör denna gemenskap, 1/2 kostnaden på det ordinarie lunchpriset! Mikrovågsugn finns även om man vill ta med eget för att värma. 

Varje torsdag (start den 16/1-11/6, ej helgdagar och lov) kl 11.00-12.00 möts vi vid pingstkyrkans entré för en gemensam promenad. Vid regn och snöblask och halka är promenaden inställd och istället kör vi en enklare gympa, ombyte behövs ej, detta kan även hända vid något annat tillfälle.

 

KVINNA är en gemenskap som är öppen för alla kvinnor mitt i livet som är daglediga och söker en gemenskap.
T ex sjukskrivna, arbetssökande, föräldralediga eller dagledig emellanåt.

Välkomna!

VÅRENS SCHEMA

MAJ

6                  10.00-12.00  KVINNA gemenskap, samtal, fika

7                  11.00-12.00  KVINNA promenad

9                  11.00-15.00  UTFLYKT på KFUM Vidablick

13                10.00-12.00  KVINNA gemenskap, samtal, fika

14                11.00-12.00  KVINNA promenad

20                10.00-12.00  KVINNA gemenskap, samtal, fika

27                10.00-12.00  KVINNA gemenskap, samtal, fika

28                11.00-12.00  KVINNA promenad

30                14.00-15.30 LEKPARKS-GEMENSKAP

 

29                 10.00-12.00  KVINNA gemenskap, samtal, fika

30                  11.10-12.00  KVINNA promenad

 

          

JUNI

3                    10.00-12.00  KVINNA skapande

4                    11.00-12.00  KVINNA promenad

10                  10.00-12.00  KVINNA – utflykt och avslutning för denna termin

11                  11.00-12.00   KVINNA promenad

29/6-1/7         Läger 1 på Nyhemsgården utanför Mullsjö – anmälan

 

 

          

JULI

1-3                 Läger 2 på Nyhemsgården utanför Mullsjö – anmälan

11                  14.00-15.30 Lekparksgemenskap i Stadsparken

 

 

          

AUGUSTI

3                    10.00-12.00  Lekparksgemenskap i Kålgårdens lekplats

22                   10.00-12.00  Lekparksgemenskap i Kålgårdens lekplats

 

 

 

          

Grupper

SJÄLVBILD

Vi erbjuder dig som mamma som finna med i Singoalla och som varit utsatt för psykiskt/ fysiskt/sexuellt/andligt/ekonomiskt våld i nära relation att delta i en grupp vid fyra tillfällen varje termin för att stärka självbilden.

Vi möts under vårterminen dessa Fyra söndagar, 2/2, 8/3, 29/3 (inställd), 10/5 (inställd)

Föräldrar och barn äter lunch först tillsammans och därefter erbjuds barnvakt i leklandet under tiden som samtal i gruppen pågår. Samtalet leds av Hanna Möllås (leg. barnmorska, psykoterapeut, familjeterapeut och sexolog) och Mirjam Hultström (socionom). Vid intresse och anmälan maila singoalla@pingstjonkoping.se. Det kommer vara öppna möten men med anmälan till varje träff, varje gång gör vi ett avtalat tystnadslöfte gentemot gruppen.

_____________

FÖRÄLDRAGRUPP – Utveckla ditt föräldraskap

Vägledande samspel (ICDP) har som målsättning att stödja och främja föräldrars kompetens och stärka föräldrarollen. Du har möjlighet att tillsammans med andra ensamstående föräldrar delta i denna föräldragrupp. Utifrån åtta teman pratar vi om det som kan stärka dig i samspelet med ditt barn och hur du kan göra för att utveckla ditt föräldraskap. Fika ingår. Vägledare i gruppen kommer vara Mirjam Hultström och Carina Josefsson. Pågående grupp har för tillfället paus och återupptas senare.

Vi har förhoppning att starta en ny grupp antingen HT-20 eller VT-21.

 

SOMMAR - Lekparksgemenskap!

VÄLKOMNA i sommar…

den 20 Juni kl 14.00-15.30, då möts vi i Friaredalens lekplats för gemenskap och lek, ta gärna med eget mellanmål/fika.

den 11 Juli kl 14.00-15.30, då möts vi i Stadsparkens lekplats.

den 1 Juli kl 14.00-15.30, då möts vi i Kålgårdens lekplats.

den 22 Augusti kl 14.00-15.30, då möts vi i Friaredalens lekplats.

Hoppas vi ses! (OBS frisk och symtomfri i två dygn)

 

________________________________________________________________

Nedanstående text gällande Fredagsmys gäller ej vid corona tider.

Var 3:e fredag ses vi i Pingstkyrkan för fredagsmys med Singoalla familjen. Vi äter först kvällsmat tillsammans och därefter fortsätter vi gemenskapen vid och i leklandet samt sporthallen. Fredagsmys är för många tiden på kvällen då familjen äter något gott och få tid till att umgås och göra något trevligt tillsammans, det vill vi erbjuda under dessa kvällar. En avslappnad kväll där vi får vara tillsammans i Singoalla familjen efter en arbets-/skolvecka. 50 kr/familj. Anmälan görs senast onsdag samma vecka på sms till 0707-450366 eller mail till singoalla@pingstjonkoping.se. Skriv namn och specialkost.

Lunch i Café Pingst

(inställt pga Covid- 19, från den 19 mars - ?)

Varje torsdag kl 12.10 -13.30 (start 16/1-4/6, ej helgdagar) möts vi i Singoalla som har möjlighet till att äta lunch tillsammans i pingstkyrkans café. Kanske du har lunchrast, är sjukskriven, är arbetssökande, föräldraledig m.m.

Det kommer finnas olika pajer, sallader och pannkakor för 50 kr. Mikrovågsugn finns även om man vill ta med eget för att värma men ändå ta del av gemenskap.

Tips! kom gärna kl 11.00 och följ med på en promenad innan lunch. Mer info under rubrik KVINNA.

HAPPENINGS

"Fika-knytis"

Välkomna för att leka och fika gott tillsammans! Gemenskap och lek i leklandet en lördagseftermiddag, främst för er med lite mindre barn. Ta gärna med din favorit kaka eller frukt, om du har möjlighet, så hjälps vi åt att duka upp till en härlig fika/frukt buffé.

Fika Knytis är under denna vår förlagd till lekparks-gemenskap var tredje lördag kl 14-15.30. Se mer info under Covid-19

Utflykt

Lördagen 9 Maj kl 11- ca15 möts vi (som är friska) på KFUM Gården Vidablick, Bankeryd för en härlig utedag i vårsolen tillsammans (om inte riktlinjer gällande Covid-19 ändras eller oväder väntas)! Möjlighet finns att gå hinderbana, paddla kanot (ta gärna med extra kläder), grilla egen matsäck och annat kul. Blir vi över 45 stycken personer kommer vi dela upp oss i mindre grupper och inte vara på samma plats från start till slut.

Anmäl dig gärna senast den 8 maj.

Hur kommer du dit?

Buss 26 mot Bankeryd Prinseryd

Gå av vid busshållplats: Vidablicksvägen.

Därefter följ träskyltar “Vidablick”, gå ca 1 km. Önskar du hjälp att hitta eller behov av att få åka bil. Meddela det vid anmälan.

Bil

Kör till Bankeryd – Kortebovägen

Sväng höger vid Vidablicksvägen och följ träskyltar “Vidablick”

 

 

(Bussutflykt  till Ramkvilla för “Lamm släpp”  flyttar vi fram till ett annat tillfälle.)

 

 

Sommarhajk

(FÖR ENSAMSTÅENDE PAPPOR OCH BARN)

Pga för få anmälda ställs detta in i år men vi hoppas på att kunna genomföra denna hajk nästa sommar istället.

Fester

INSTÄLLD PÅSKFEST pga Covid-19.

 

 

Sommarläger

(FÖR ENSAMSTÅENDE MAMMOR OCH BARN)

 

På grund av Covid-19 har vi fått tänka om kring vårt sommarläger vecka 27. Istället för att åka till Gullbrannagården kommer vi förlägga vårt Singoalla läger på Nyhemsgården, Mullsjö då det ligger i vår region. Med hjälp av Kommunens riktlinjer som bygger på skolläkare och Folkhälsomyndighetens rekommendationer skapar vi ett läger närmare hemmaplan.

 • Vi förlägger våra läger i närområdet.
 • Vi följer restriktionen angående maxantal för samlingar.
 • Övernattning är tillåten men efter vissa restriktioner.
 • Måltiderna kommer att serveras, självplock är inte tillåtet.
 • Som lägerdeltagare blir man anvisad en toalett, och det är endast den toaletten man använder under lägret.
 • Det kommer finnas dusch-schema för att undvika trängsel i duschen.
 • Det är inte ok att avstå dusch under lägret då vi måste hålla en hög hygienstandard.
 • Aktiviteter kommer vara av sådan art att för mycket närkontakt undviks.
 • Under den tid som på lägret består av fri tid kommer det utifrån behov också ordnas med aktiviteter. Allt för att det ska vara möjligt att hålla avstånd.
 • Alla som är friska vid lägrets start är välkomna. Uppvisar någon symtom under lägret kommer personen/familjen att få åka hem.

Det kommer vara två läger som avlöser varandra under vecka 27 för att hålla ner antalet personer (max 49).

Läger 1: Måndag 29/6 – onsdag 1/7

Läger 2: Onsdag 1/7 – fredag 3/7.

Det kommer vara ett par härliga semesterdagar med gemenskap, god mat, olika aktiviteter och möjlighet för bad i sjö.

Buss från Pingst Jönköping kl 15 dag 1 och tillbaka dag 3 från Nyhemsgården kl 11.

LÄGREN ÄR FULLBELAGDA

 

Bekräftelsebrev med information kommer skickas ut under vecka 23-24.

 

Välkomna med!

 

ÖVRIGA AKTIVITETER

Gänget

Är för alla barnfamiljer. Dessa aktiviteter är för alla åldrar som gör lite olika saker tillsammans. Ibland är det utflykt på söndagar ”After Church”. Då det ibland är grillning och alla har kul ute tillsammans. Var beror på väder och årstid. Du ser på FB eller kan messa och fråga för att veta var Gänget ses och vad man behöver ha med sig. Ibland är det fredagsmys för alla familjer, med mat, lek och go gemenskap. På Gänget är det alltid en kort samling med kristet tema.

 

För mer info kan du läsa på en flik som heter just Gänget på Pingst Jonköpings hemsida under barn & familj eller följa Gänget på FB ”Pingst Jönköping -Barn & Familj”. Under barn och familj eller ungdom får du också veta mer om alla andra aktiviteter som kyrkan erbjuder för  barn, tonåringar och barnfamiljer t ex sportlovsläger och sommarläger.

Öppen Förskola

Öppen Förskola, torsdagar 10-12 i Pingstkyrkans härliga lekland. Uppehåll på lov och helgdagar.

VARMT VÄLKOMNA!
Kontakt: Mirjam Hultström
Telnr: 036-196404 / 0707-450366
E: singoalla@pingstjonkoping.se