Singoalla har olika mötesplatser för dig som ensamstående mamma, pappa och dina barn. Du får möjlighet att träffa andra i liknande situation, hitta på något roligt tillsammans med dina barn. Singoalla försöker även ge praktiskt stöd utifrån dina behov.

Singoalla ger stöd och hjälp till dig som är gravid och ska genomgå förlossning utan någon närstående. Ingen ska behöva gå igenom en förlossning ensam. Vi har volontärer som själva fött barn och som vill finnas för dig som är ensam före, under och efter förlossningen. Helt kostnadsfritt.

Singoalla erbjuder olika föreläsningar och gruppsamtal kring olika teman t ex  föräldraskap, självbild m fl. Vi erbjuder även enskilda samtal med socionom eller själavårdare som är avgiftsfria, skriv ett mail till singoalla@pingstjonkoping för kontakt.

I Singoalla finns en anställd socionom samt flera volontärer med olika erfarenheter och yrken.

Varmt välkommen!

REGELBUNDNA MÖTESPLATSER

Lunch i Café Pingst

Varje torsdag kl 12.00 -13.30 (ej helgdagar, sista 14 juni) möts vi i Singoalla som har möjlighet till att äta lunch tillsammans i pingstkyrkans café. Kanske du har lunchrast, är sjukskriven, är arbetssökande, föräldraledig m.m.

Dagens lunch kostar 40 kr för dig som tillhör Singoalla, 1/2 kostnaden på det ordinarie lunchpriset! Mikrovågsugn finns även om man vill ta med eget för att värma men ändå ta del av gemenskap.

Grupp

Denna termin har vi erbjudit mammor i Singoalla som varit utsatta för psykiskt/ fysiskt/sexuellt våld i nära relation att delta i en grupp vid fyra tillfällen för att stärka självbilden.

Ett liknande upplägg kommer erbjudas under höstterminen vid 4 tillfällen, Fyra söndagar 8/9, 13/10, 3/11 och 8/12.

Föräldrar och barn äter lunch först tillsammans och därefter erbjuds barnvakt i leklandet under tiden som samtal i gruppen pågår. Samtalet leds av Hanna Möllås (leg. barnmorska, psykoterapeut, familjeterapeut och sexolog) och Mirjam Hultström (socionom). Vid intresse och anmälan maila singoalla@pingstjonkoping.se. Det kommer vara öppna möten men anmälan till varje träff, varje gång gör vi ett avtalat tystnadslöfte gentemot gruppen.

Fredagsmys!

Var 3:e fredag under våren (ej den 22/3) ses vi i Pingstkyrkan för fredagsmys med Singoalla familjen. Vi äter först kvällsmat tillsammans och därefter hittar vi på någon aktivitet. Fredagsmys är för många tiden på kvällen då familjen äter något gott och få tid till att umgås och göra något trevligt tillsammans, det vill vi erbjuda under dessa kvällar. En avslappnad kväll där vi får vara tillsammans i Singoalla familjen efter en arbets-/skolvecka. 50 kr/familj.

KVINNA

SKAPANDE & Gemenskap /GYMPA-pass

Varje onsdag kl 10:00-13.00/14:00 (ej helgdagar), under våren är ni välkomna till något som heter “SKAPANDE och Gemenskap” Det blir fika, skapande och lunch tillsammans med andra kvinnor. Jämna veckor erbjuder vi att stanna kvar ytterligare en timma efter lunchen då vi har olika samtal i grupp kring olika teman. Dagens lunch kostar 40 kr för dig som tillhör denna gemenskap, 1/2 kostnaden på det ordinarie lunchpriset! Mikrovågsugn finns även om man vill ta med eget för att värma. Sista onsdagen innan sommaren blir den 13 juni då vi kommer åka iväg på utflykt till Kaxholmen. 

Varje torsdag (ej helgdagar) kl 11.00-12.00 kan du vara med på ett GYMPA-pass utan hopp och en god avslappnings stund i Pingstkyrkans idrottshall. När solen skiner väljer vi att gå en promenad upp till stadsparken. (Singoalla fortsätter med lunch kl 12.00 i Café Pingst).
Sista torsdagen innan sommaren blir den 14 juni.

KVINNA är en gemenskap som är öppen för alla kvinnor som är t ex sjukskrivna, arbetssökande, föräldralediga eller dagledig emellanåt.

Välkomna!

VÅRENS SCHEMA (prel.)

JUNI/JULI

6                               Nationaldagsfirande

29/6-3/7                    Läger på Gullbrannagården

 

 

HAPPENINGS

"Fika-knytis"

Vi kommer återkomma med datum för hösten när vi kommer mötas kl 10.00-12.00 för att fika gott tillsammans! Gemenskap och lek en lördagseftermiddag. Ta gärna med din favorit kaka eller frukt, om du har möjlighet, så hjälps vi åt att duka upp till en härlig fika/frukt buffé.

Utflykt

Under vårterminen har vi varit på utflykt för föräldrar tillsammans med sina barn som är 9-17 år. Vi hade en härlig dag på Universum i Göteborg.

Till hösten kommer anordnas en utflykt för föräldrar med yngre barn 0-8 år.

Läger - 29/6-3/7

för ensamstående mammor och barn

Den 29 Juni – 3 Juli kommer det vara Singoallas sommarläger på Västkusten. Lägret kommer även detta år att vara på Gullbrannagården, Halmstad.

Bekräftelsebrev och faktura kommer att skickas till er hemadress efter den 20/5.

Anmälningstiden är avslutad och lägrets platser fullbelagda. Vid önskan om att skriva sig på reservlista ring 036-196404. Begränsat antal platser. Vid avhopp efter anmälningstidens slut tas en avgift på 300 kr om inte sjukintyg kan visas.

Anmälan måltid - sommarläger

För dig som är anmäld till Singoallalägret den 29 Juni – 3 Juli på Västkusten.

Anmäl vad du vill äta på resan dit här nedan:

 

Måltider

 

 

Anmälan konsertbiljetter - sommarläger

För dig som är anmäld till Singoallalägret den 29 Juni – 3 Juli på Västkusten.
Hur många biljetter till konserten kommer du att behöva?

 

 

ÖVRIGA AKTIVITETER

Gänget

Är för alla barnfamiljer. Dessa aktiviteter är för alla åldrar som gör lite olika saker tillsammans. Ibland är det utflykt på söndagar ”After Church”. Då det ibland är grillning och alla har kul ute tillsammans. Var beror på väder och årstid. Du ser på FB eller kan messa och fråga för att veta var Gänget ses och vad man behöver ha med sig. Ibland är det fredagsmys för alla familjer, med mat, lek och go gemenskap. På Gänget är det alltid en kort samling med kristet tema.

 

För mer info kan du läsa på en flik som heter just Gänget på Pingst Jonköpings hemsida under barn & familj eller följa Gänget på FB ”Pingst Jönköping -Barn & Familj”. Under barn och familj eller ungdom får du också veta mer om alla andra aktiviteter som kyrkan erbjuder för  barn, tonåringar och barnfamiljer t ex sportlovsläger och sommarläger.

Öppen Förskola

Öppen Förskola, torsdagar 10-12 i Pingstkyrkans härliga lekland. Uppehåll på lov och helgdagar.

Babymassage

Babymassage, 4 torsdagar varje termin, Massagestunden är under tiden Öppen förskola är öppen, så behöver du barnvakt till något större syskon så säg till i förväg så går det att ordna. Här får du en go stund tillsammans med din bebis i en lugn och skön miljö.  kostar ingenting och du behöver bara ha med dig en babyfilt eller en mjuk handduk. Det passar att bebisen är ca 2-7 månader gammal (beror på hur rörligt barnet är;)). Håll utsikt på speciell hemsida för startdatum och anmälan.

Råslättsbadet

Råslättsbadet, några lördagar under terminerna hyr vi Råslättsbadet och badar och fikar tillsammans under några timmar. Råslättsbadet har flera bassänger och rutschkanor som passar både riktigt små och större barn.  Avgift: 20kr vuxen, 10kr barn.

Sportlovsläger sommarläger

Sportlovsläger sommarläger, under vecka 7 och vecka 31/32 varje år anordnas barn och tonårsläger. Avgiften för läger varierar beroende på vilket läger man väljer. Avgiften går att få på delbetalning eller att ansöka om ett bidrag för att ha möjlighet att vara med.

VARMT VÄLKOMNA!
Kontakt: Mirjam Hultström
Telnr: 036-196404 / 0707-450366
E: singoalla@pingstjonkoping.se