Singoalla har olika mötesplatser för dig som ensamstående mamma, pappa och dina barn. Du får möjlighet att träffa andra i liknande situation, hitta på något roligt tillsammans med dina barn. Singoalla försöker även ge praktiskt stöd utifrån dina behov.

Singoalla ger stöd och hjälp till dig som är gravid och ska genomgå förlossning utan någon närstående. Ingen ska behöva gå igenom en förlossning ensam. Vi har volontärer som själva fött barn och som vill finnas för dig som är ensam före, under och efter förlossningen (kostnadsfritt).

Singoalla erbjuder olika föreläsningar och gruppsamtal kring olika teman t ex  föräldraskap, självbild m fl. Vi erbjuder även enskilda samtal med socionom eller själavårdare som är avgiftsfria, skriv ett mail till singoalla@pingstjonkoping för kontakt.

I Singoalla finns en anställd socionom samt flera volontärer med olika erfarenheter och yrken.

Varmt välkommen!

HAPPENINGS

SOMMAR - DAGLÄGER

VÄLKOMMEN med på härligt dagläger den 5-6 juli! 

Tid till gemenskap och att få härliga sommarminnen tillsammans.

Alla är med båda dagarna men vi sover hemma.

Dag 1, 5/7: Avfärd kl. 09.00 från Pingstkyrkan Jönköping. Vi åker tillsammans i buss (valfritt om någon hellre vill ta egen bil och stå själv för resekostnad) till den vackra turiststaden Gränna för att göra massa härliga upplevelser tillsammans. Hemkomst cirka kl. 17.00.

Dag 2, 6/7:  Vi möts alla igen för avfärd kl. 09.00 från Pingstkyrkan Jönköping. Vi återvänder till Gränna men tar idag färjan över till Visingsö! Tillbaka i Gränna avslutar vi detta dagläger med en festkväll i Gränna Pingstkyrka. Hemkomst cirka kl. 18.30.

 

150 kr/vuxen och 50 kr/barn (0-18 år).

Ett subventionerat pris där bland annat bussresa, avgift för färja, fika x 4, lunch x 2, festmiddag mm ingår. Vi vill inte att avgiften ska vara något hinder för någon att följa med, vänd dig i så fall till Mirjam så hittar vi en lösning. (PS. Om någon känner glädje och möjlighet att betala något ytterligare är det också välkommet, så hjälper vi varandra!)

Om det är inköp och ev. upplevelse som du själv väljer att göra med din familj under ”fritid” står var och en för kostnaden.

 

Anmälan senast den 14/6 via formulär här på hemsidan. Bekräftelse och mer information om dagarna kommer under vecka 24. Anmälan är bindande men vi följer endast med friska och utan sjukdomssymtom = giltigt avhopp.

 

REGELBUNDNA MÖTESPLATSER

LÄS HÄR! Gällande våra träffar och Covid-19

Restriktionerna håller nu på att lätta. Som vi har längtat. Men vi har ändå ansvar att endast mötas friska och fortsätta hålla avstånd samt följa de restriktioner som råder.

Denna märklig tid med pandemi har ökat ensamheten och oro inför både nuet och framtid kan vara stark. Singoalla har ändå mötts i mindre grupper under våren för att motverka lite av detta. Den 13/6 kommer vara vår sista Singoalla träff denna vårtermin då även pingstkyrkans sommarcafe startar igång. Sommarcafét är öppet för alla och dit ni välkomna kommer vara öppet även den 20/6, 27/6 och 4/7 samt från v 31 igen. Det kommer serveras GLASS, korv och bröd och dryck.  Ingela som har varit volontär i Singoalla under många år är numer ansvarig för Café Pingst vardagsrum, så varmt välkomna. Varmt välkomna även med på vårt dagläger under vecka 27 (mer info i annan kolumn). Singoalla kommer hoppas sedan att få komma igång med fredagsmys, grupper med mer under höstterminen, så att vi åter kan få mötas på en lite mer vanligt sätt.

Vi önskar att du som är ensamstående förälder alltid ska känna att du kan höra av dig till oss, maila singoalla@pingstjonkoping, smsá eller ring 0707-450366. Behöver du någon att prata med eller kanske hjälp med att handla? Vi finns här för dig och dina barn!

 

Vi behöver alla känna att vi tillhör en gemenskap samt hjälpa varandra att hålla hoppet vid liv!

Var rädda om er! Tvätta händerna och håll avstånd.

KVINNA

KVINNA är en gemenskap som är öppen för alla kvinnor mitt i livet som är daglediga och söker en gemenskap.
T.ex. sjukskrivna, arbetssökande, föräldralediga eller dagledig emellanåt.

Varje Onsdag kl 13.00-14.00 (ej helgdagar),  möts vi under corona pandemin digitalt via Teams. Sista gången blir den 9/6 då vi möts live i Rosarieparken för en picknick. Hör av dig till Mirjam H om du vill vara med (0707-450366). Välkommen till “GEMENSKAP och god pratstund”

Välkomna!

Öppen förskola

P.g.a restriktioner och Corona Pandemin har vi inte kunna ha öppen förskola i vår men hoppas kunna få öppna upp igen i början av hösten.


Varje onsdag kl 9.30-11.30 är föräldrar och barn 0-6 år välkomna till gemenskap, sångsamling, lek och fika i Pingstkyrkans lekland.

Öppet för alla! Mirjam Hultström och Ulrika Heidari kommer ha ansvar för dessa stunder.

Grupper

SJÄLVBILD

Pga restriktioner och Corona Pandemins har vi inte kunnat starta självbilds-gruppen eller föräldragrupp i vår men hoppas kunna starta igång igen under höstterminen.


Vi erbjuder dig som mamma som finns med i Singoalla och som varit utsatt för psykiskt/ fysiskt/sexuellt/andligt/ekonomiskt våld i nära relation att delta i en grupp vid tre-fyra tillfällen varje termin för att stärka självbilden.

Vi erbjuder barnvakt i leklandet under tiden som samtal i gruppen pågår. Samtalet leds av Hanna Möllås (leg. barnmorska, psykoterapeut, familjeterapeut och sexolog) och Mirjam Hultström (socionom). Vid intresse och anmälan maila singoalla@pingstjonkoping.se. Det kommer vara öppna möten men med anmälan till varje träff. Varje gång gör vi ett avtalat tystnadslöfte gentemot gruppen.

_____________

FÖRÄLDRAGRUPP – Utveckla ditt föräldraskap

Vägledande samspel (ICDP) har som målsättning att stödja och främja föräldrars kompetens och stärka föräldrarollen. Du har möjlighet att tillsammans med andra ensamstående föräldrar delta i denna föräldragrupp. Utifrån åtta teman pratar vi om det som kan stärka dig i samspelet med ditt barn och hur du kan göra för att utveckla ditt föräldraskap.

I dags läget kan vi inte start upp en ny grupp, men hör gärna av dig för intresse.

Vi har förhoppning att starta en ny grupp HT-21.

FREDAGSMYS - MÖTESPLATS

P.g.a. restriktioner och Corona Pandemins har vi inte kunna skapa fredagsmys under vårterminen men hoppas kunna få öppna upp igen i början av höstterminen. MEN vi anordnar Singoallas mötesplats var tredje helg (v. 6,10,13,16, 20 och 23), antingen lördag eller söndag kl 14-16. Vi möts utomhus för t ex digital tipsrunda som ni går familjevis samt för fika på altan eller baksida av kyrkan (8 personer i taget). Vi får möjlighet att ses och hitta på en enkel aktivitet tillsammans men på avstånd och några i taget. Varmt välkomna! (Anmälan till en tid varje kvart).


 

 

Vi möts i Pingstkyrkan för fredagsmys med Singoalla familjen ca var 3:e fredag.  Enligt de restriktioner som gäller är det plats för 50 personer. Anmälan kommer ske så det blir “först till kvarn”. Vi äter först kvällsmat tillsammans i caféet och därefter fortsätter vi gemenskapen vid och i leklandet, sporthallen och ett annat rum. Vi kommer försöka sprida ut oss för att kunna hålla avstånd.

Fredagsmys är för många tiden på kvällen då familjen äter något gott och få tid till att umgås och göra något trevligt tillsammans, det vill vi erbjuda under dessa kvällar. En avslappnad kväll där vi får vara tillsammans i Singoalla familjen efter en arbets-/skolvecka. 50 kr/familj. Anmälan görs senast onsdag samma vecka på sms till 0707-450366 eller mail till singoalla@pingstjonkoping.se. Skriv namn och specialkost.

Får du tummen upp som svar, har ni en plats.

VÅRENS SCHEMA

JUNI

2    13-14    KVINNA vi möts i Pingstkyrkan

13    14-16    Singoallas mötesplats + glasscafé

9    13-15    Avslutningsfest för KVINNA

JULI

5-6   DAGLÄGER (obs anmälan senast den 14/6)

VARMT VÄLKOMNA!
Kontakt: Mirjam Hultström
Telnr: 036-196404 / 0707-450366
E: singoalla@pingstjonkoping.se