Singoalla har olika mötesplatser för dig som ensamstående mamma, pappa och dina barn. Du får möjlighet att träffa andra i liknande situation, hitta på något roligt tillsammans med dina barn. Singoalla försöker även ge praktiskt stöd utifrån dina behov.

Singoalla ger stöd och hjälp till dig som är gravid och ska genomgå förlossning utan någon närstående. Ingen ska behöva gå igenom en förlossning ensam. Vi har volontärer som själva fött barn och som vill finnas för dig som är ensam före, under och efter förlossningen (kostnadsfritt).

Singoalla erbjuder olika föreläsningar och gruppsamtal kring olika teman t ex  föräldraskap, självbild m fl. Vi erbjuder även enskilda samtal med socionom eller själavårdare som är avgiftsfria, skriv ett mail till singoalla@pingstjonkoping för kontakt.

I Singoalla finns en anställd socionom samt flera volontärer med olika erfarenheter och yrken.

Varmt välkommen!

REGELBUNDNA MÖTESPLATSER

Lunch i Café Pingst

Varje torsdag kl 12.15 -13.30 (start 22/8-12/12, ej helgdagar) möts vi i Singoalla som har möjlighet till att äta lunch tillsammans i pingstkyrkans café. Kanske du har lunchrast, är sjukskriven, är arbetssökande, föräldraledig m.m.

Det kommer finnas olika pajer, sallader och pannkakor för 50 kr. Mikrovågsugn finns även om man vill ta med eget för att värma men ändå ta del av gemenskap.

Tips! kom gärna kl 11.00 och följ med på en promenad innan lunch. Mer info under rubrik KVINNA.

Grupper

SJÄLVBILD

Under höstterminen har vi  erbjudit mammor i Singoalla som varit utsatta för psykiskt/ fysiskt/sexuellt våld i nära relation att delta i en grupp vid fyra tillfällen för att stärka självbilden.

Ett liknande upplägg kommer erbjudas under vårterminen vid 4-5 tillfällen, Fyra söndagar, datum kommer.

Föräldrar och barn äter lunch först tillsammans och därefter erbjuds barnvakt i leklandet under tiden som samtal i gruppen pågår. Samtalet leds av Hanna Möllås (leg. barnmorska, psykoterapeut, familjeterapeut och sexolog) och Mirjam Hultström (socionom). Vid intresse och anmälan maila singoalla@pingstjonkoping.se. Det kommer vara öppna möten men med anmälan till varje träff, varje gång gör vi ett avtalat tystnadslöfte gentemot gruppen.

_____________

FÖRÄLDRAGRUPP

Till våren med start den 20 februari kommer vi ha en mindre föräldragrupp i “vägledande samspel”. Då möts vi vid sex tillfällen med olika teman. Sex Torsdagar i följd kl 15.15-17.30. Mer info kommer i slutet av november. Maila gärna singoalla@pingstjonkoping.se för intresse.

Fredagsmys!

Var 3:e fredag till våren (24/1, 14/2, 6/3, 27/3, 17/4, 29/5) ses vi i Pingstkyrkan för fredagsmys med Singoalla familjen. Vi äter först kvällsmat tillsammans och därefter fortsätter vi gemenskapen vid och i leklandet samt sporthallen. Fredagsmys är för många tiden på kvällen då familjen äter något gott och få tid till att umgås och göra något trevligt tillsammans, det vill vi erbjuda under dessa kvällar. En avslappnad kväll där vi får vara tillsammans i Singoalla familjen efter en arbets-/skolvecka. 50 kr/familj. Anmälan görs senast onsdag samma vecka på sms till 0707-450366 eller mail till singoalla@pingstjonkoping.se. Skriv namn och specialkost.

KVINNA

SKAPANDE & Gemenskap /GYMPA-pass

Varje Onsdag kl 10.00-13.00/14.00 (start den 21/8-11/12, ej helgdagar), är alla kvinnor välkomna till  “SKAPANDE och Gemenskap” Det blir fika, skapande och lunch tillsammans med andra kvinnor (dvs inte bara singoalla) – drop in! Jämna veckor erbjuder vi att stanna kvar ytterligare en timma efter lunchen då vi har olika samtal i grupp kring olika teman. Dagens lunch kostar 40 kr för dig som tillhör denna gemenskap, 1/2 kostnaden på det ordinarie lunchpriset! Mikrovågsugn finns även om man vill ta med eget för att värma. 

Varje torsdag (start den 22/8-5/12, ej helgdagar) kl 11.00-12.00 möts vi vid pingstkyrkans entré för en gemensam promenad. Vid regn och snöblask och halka är promenaden inställd och istället kör vi en enklare gympa, ombyte behövs ej.

 

KVINNA är en gemenskap som är öppen för alla kvinnor som är t ex sjukskrivna, arbetssökande, föräldralediga eller dagledig emellanåt.

Välkomna!

HÖSTENS SCHEMA

DECEMBER

4                    10.00-14.00  KVINNA skapande

7                    11.15-12.00  KVINNA promenad

7                    12.15-13.30  Lunch

8                    12.30-15.15  Lunch + grupp – självbild (våld i nära relationer)

11                  10.00-14.00  KVINNA skapande

12                  11.15-12.00  KVINNA promenad

12                  12.15-13.30  Lunch

14                  15.00 -19.00 JULFEST

HAPPENINGS

"Fika-knytis"

Välkomna för att leka och fika gott tillsammans! Gemenskap och lek i leklandet en lördagseftermiddag, främst för er med lite mindre barn. Ta gärna med din favorit kaka eller frukt, om du har möjlighet, så hjälps vi åt att duka upp till en härlig fika/frukt buffé.

Nästa Fika Knytis blir under vårterminen.

Utflykt

Vi hade en fin utflykt till Borås djurpark i september. Vårens bussutflykt kommer att bli till en av våra volontärer som bor utanför Vetlanda. Får släpp :-)!

 

 

Fester

JULFEST!

Lördagen den 14 december är det dags för vår årliga julfest!

Vi öppnar vår incheckning kl 14.30 och önskar ALLA är på plats vid borden kl 15.00 för att dra igång vår fest med julbord, aktiviteter, dans runt gran, julevangeliet och mycket mer. Vi kommer avsluta festen runt 18.45. Missa inte denna “julaftonskväll” tillsammans med stora Singoallafamiljen.

Kostnad: 100kr/familj

Anmälan sker här på hemsidan, sista dagen 4/12!

Anmälan Julfest 2019

ÖVRIGA AKTIVITETER

Gänget

Är för alla barnfamiljer. Dessa aktiviteter är för alla åldrar som gör lite olika saker tillsammans. Ibland är det utflykt på söndagar ”After Church”. Då det ibland är grillning och alla har kul ute tillsammans. Var beror på väder och årstid. Du ser på FB eller kan messa och fråga för att veta var Gänget ses och vad man behöver ha med sig. Ibland är det fredagsmys för alla familjer, med mat, lek och go gemenskap. På Gänget är det alltid en kort samling med kristet tema.

 

För mer info kan du läsa på en flik som heter just Gänget på Pingst Jonköpings hemsida under barn & familj eller följa Gänget på FB ”Pingst Jönköping -Barn & Familj”. Under barn och familj eller ungdom får du också veta mer om alla andra aktiviteter som kyrkan erbjuder för  barn, tonåringar och barnfamiljer t ex sportlovsläger och sommarläger.

Öppen Förskola

Öppen Förskola, torsdagar 10-12 i Pingstkyrkans härliga lekland. Uppehåll på lov och helgdagar.

VARMT VÄLKOMNA!
Kontakt: Mirjam Hultström
Telnr: 036-196404 / 0707-450366
E: singoalla@pingstjonkoping.se