Singoalla har olika mötesplatser för dig som ensamstående mamma, pappa och dina barn. Du får möjlighet att träffa andra i liknande situation, hitta på något roligt tillsammans med dina barn. Singoalla försöker även ge praktiskt stöd utifrån dina behov.

Singoalla ger stöd och hjälp till dig som är gravid och ska genomgå förlossning utan någon närstående. Ingen ska behöva gå igenom en förlossning ensam. Vi har volontärer som själva fött barn och som vill finnas för dig som är ensam före, under och efter förlossningen (kostnadsfritt).

Singoalla erbjuder olika föreläsningar och gruppsamtal kring olika teman t ex  föräldraskap, självbild m fl. Vi erbjuder även enskilda samtal med socionom eller själavårdare som är avgiftsfria, skriv ett mail till singoalla@pingstjonkoping för kontakt.

I Singoalla finns en anställd socionom samt flera volontärer med olika erfarenheter och yrken.

Varmt välkommen!

REGELBUNDNA MÖTESPLATSER

LÄS HÄR! Gällande våra träffar och Covid-19

Restriktionerna har skärpts, till och med den 24 november. Vi ALLA ombeds att ta ansvar och bara umgås med dem vi har i vårt hushåll och att hålla distans med 1,5 – 2,0 meter till andra.

Denna märklig tid med pandemi runt oss gör att ensamhet och oro inför både nuet och framtid kan vara stark. Singoalla kommer undvika att mötas i större grupper under resten av denna termin, men vi önskar att du som är ensamstående förälder alltid ska känna att du kan höra av dig till oss, maila singoalla@pingstjonkoping, smsá eller ring 0707-450366. Behöver du någon att prata med eller kanske hjälp med att handla? Vi finns här för dig och dina barn!

Vi behöver alla känna att vi tillhör en gemenskap samt hjälpa varandra att hålla hoppet vid liv!

Var rädda om er! Tvätta händerna och håll avstånd.

KVINNA

KVINNA är en gemenskap som är öppen för alla kvinnor mitt i livet som är daglediga och söker en gemenskap.
T ex sjukskrivna, arbetssökande, föräldralediga eller dagledig emellanåt.

Varje Onsdag kl 13.00-15.00 (- ny tid! ej helgdagar),  välkommen till “GEMENSKAP och SKAPANDE/SAMTAL “ Det blir fika, skapande (udda veckor) eller olika samtalsteman (jämna veckor) tillsammans med andra kvinnor (dvs inte bara singoalla) – drop in!

 

Välkomna!

HÖSTENS SCHEMA

NOVEMBER

Vi hoppas kunna starta igång allt igen i slutet av Januari!

 

          

DECEMBER

Vi hoppas kunna starta igång allt igen i slutet av Januari!

Grupper

SJÄLVBILD

Pga restriktioner och Corona Pandemins andra våg, kommer vi inte kunna skapa fler träffar för självbilds-gruppen i höst men hoppas kunna starta igång igen i slutet av Feburari.


Vi erbjuder dig som mamma som finns med i Singoalla och som varit utsatt för psykiskt/ fysiskt/sexuellt/andligt/ekonomiskt våld i nära relation att delta i en grupp vid tre-fyra tillfällen varje termin för att stärka självbilden.

Vi erbjuder barnvakt i leklandet under tiden som samtal i gruppen pågår. Samtalet leds av Hanna Möllås (leg. barnmorska, psykoterapeut, familjeterapeut och sexolog) och Mirjam Hultström (socionom). Vid intresse och anmälan maila singoalla@pingstjonkoping.se. Det kommer vara öppna möten men med anmälan till varje träff. Varje gång gör vi ett avtalat tystnadslöfte gentemot gruppen.

_____________

FÖRÄLDRAGRUPP – Utveckla ditt föräldraskap

Vägledande samspel (ICDP) har som målsättning att stödja och främja föräldrars kompetens och stärka föräldrarollen. Du har möjlighet att tillsammans med andra ensamstående föräldrar delta i denna föräldragrupp. Utifrån åtta teman pratar vi om det som kan stärka dig i samspelet med ditt barn och hur du kan göra för att utveckla ditt föräldraskap.

I dags läget är ingen start för ny grupp ännu planerad, men hör gärna av dig för intresse.

Vi har förhoppning att starta en ny grupp VT-21.

 

FREDAGSMYS

Pga restriktioner och Corona Pandemins andra våg, kommer vi inte kunna skapa fler fredagsmys i höst men hoppas kunna få öppna upp igen i början av nästa år.


Vi möts i Pingstkyrkan för fredagsmys med Singoalla familjen ca var 3:e fredag.  Enligt de restriktioner som gäller är det plats för 50 personer. Anmälan kommer ske så det blir “först till kvarn”. Vi äter först kvällsmat tillsammans i caféet och därefter fortsätter vi gemenskapen vid och i leklandet, sporthallen och ett annat rum. Vi kommer försöka sprida ut oss för att kunna hålla avstånd.

Fredagsmys är för många tiden på kvällen då familjen äter något gott och få tid till att umgås och göra något trevligt tillsammans, det vill vi erbjuda under dessa kvällar. En avslappnad kväll där vi får vara tillsammans i Singoalla familjen efter en arbets-/skolvecka. 50 kr/familj. Anmälan görs senast onsdag samma vecka på sms till 0707-450366 eller mail till singoalla@pingstjonkoping.se. Skriv namn och specialkost.

Får du tummen upp som svar, har ni en plats.

 

Nyhet! Öppen förskola

Pga restriktioner och Corona Pandemins andra våg, kommer vi troligtvis inte kunna ha fler öppen förskola i höst men hoppas kunna få öppna upp igen i början av nästa år.


Varje onsdag kl 9.30-11.30 är föräldrar och barn 0-6 år välkomna till gemenskap, sångsamling, lek och fika i Pingstkyrkans lekland.

Öppet för alla! Mirjam Hultström och Ulrika Heidari kommer ha ansvar för dessa stunder.

HAPPENINGS

Lördagsträff med pannkakslunch

Pga restriktioner och Corona Pandemins andra våg, kommer vi inte kunna skapa fler lördagsträffar i höst men hoppas kunna få öppna upp igen i början av nästa år.


Vi öppnar vi upp möjlighet att även mötas under tre lördagseftermiddagar kl 12-14 (3/10, 31/10, 28/11). Vi börjar med att äta pannkakslunch tillsammans och forsätter sedan gemenskapen vid och i lekland och sporthall som ett alternativ till Fredagsmys. Pyssel kommer även erbjudas. Den 28/11 kommer vi även få se på en show med “Cirkus Mie”. Vi kommer försöka sprida ut oss på olika ytor för att kunna hålla avstånd. Anmälan sker senast torsdag samma vecka (plats för högst 50). Får du tummen upp som svar har ni plats :-)!

Troligtvis kommer det även bli någon aktivitet för Singoalla familjer med tonåringar (mer info kommer).

 

JULEN 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÖVRIGA AKTIVITETER

VARMT VÄLKOMNA!
Kontakt: Mirjam Hultström
Telnr: 036-196404 / 0707-450366
E: singoalla@pingstjonkoping.se