Pingst Jönköping har i mer än 10 år anordnat missionsresor för unga till Tanzania. Många som tidigare åkt med har berättat om häftiga upplevelser och om hur mycket resan har fått betyda för dem. Förmånen att få berätta om sin tro och ge ut av det man har fått förändrar inte bara mottagaren, utan också oss själva!

Nu har du chansen att följa med oss till olika platser i Tanzania i höst! Vi kommer besöka olika platser med väldigt olika upplevelser!

Det som kommer vara den röda tråden igenom resan är följande:

 1. Nära den afrikanska kulturen.
 2. Nära gemenskap men våra lokala bröder & systrar.
 3. Spännande Gudsmöten för dig och genom dig.
 4. Stark teamkänsla.
 5. Hjärtliga skratt.

 

Dar es salam

I Dar es Salaam landar vi och här får du möta och uppleva en afrikansk storstad med allt vad det innebär. Det är inte riktigt vad man kanske väntar sig med höga skyskrapor och flerfiliga motorvägar. Här börjar våran resa och även här avslutar vi våran resa med några dagar intill den indiska oceanen.

 

 

Tanga

Tanga är en stad i nordöstra Tanzania. Den är administrativ huvudort för regionen Tanga och är Tanzanias nordligaste hamnstad vid Indiska oceanen. Här har vi som församling stationerade missionärer som vi kommer att besöka. Staden är belägen några mil söder om gränsen till Kenya, och har förutom sin hamn en viktig järnvägsterminal, vilken kopplar ihop mycket av Tanzanias norra inland med havet. Här har pingst rörelsen i landet ett gediget arbete med bland annat funktionshindrade barn och unga.

 

Maramba

Maramba ligger 70km nordväst om Tanga. Det är ett mindre samhälle men större än en by. Här är det ”normala” afrikanska livet som råder här. Vi kommer ha våran bas i ett litet samhälle utanför Maramba som heter Churwa, här kommer vi få erfara det riktiga afrikanska livet. Vi kommer besöka de så byarna runt omkring Maramba och alla är inte helt lätta att ta sig till. Pingstförsamlingen i Tanzania har här en utpostförsamling genom församlingen i Tanga. Här jobbas det aktivt med evangelisationssatsningar och kyrkan har en viktig roll i samhället här. Området är inte lika starkt muslimskt som i resten av tanga regionen men dom har andra utmaningar som vi kommer få vara med att dela bördan på.

 

Mafuleta

Mafuleta är den ”typiska” afrikanska byn, trots att det ligger 60km söder om tanga och asfalterade vägar så är det ändå långt till civilisation. Telefontekningen kommer och går, den vanliga människan har inte råd att betala bussbiljetten till tanga för att ta sig till exempelvis ett sjukhus (20 kr). Här buds det på en enklare afrikansk livsstil. Området är starkt muslimskt med alla de utmaningar som det för med sig. Församlingen här är inte mer en 6-7 medlemmar men dom jobbar aktivet och ber och tror på ett förändrat Mafuleta i framtiden. Här kommer vi vara med och sprida glädje och uppmuntran.

 

UNDER RESAN KOMMER DU ATT KUNNA:

 • Bidra utifrån dina olika talanger och gåvor.
 • Utbyta erfarenheter och bygga relationer med ungdomar i Tanzania.
 • Vara med och bidra när vi besöker olika familjer, klubbar och församlingar.

VI TROR PÅ DIG OCH DINA GÅVOR!

 • Vi tror att du är en person som vill se och inspireras av mission, hitta och växa till i din egen kallelse, bli använd i dina gåvor på ett nytt och utmanande sätt.
 • Du kommer få träffa människor i samma ålder från en annan kultur och berätta om din tro på Jesus.
 • Vi tror att du är med och formar och utvecklar teamet och vår insats på plats bygger på dina talanger och gåvor.

OM RESAN:

 • [NÄR?] Den 17 okt – 31 okt
 • [VAR?] Dar es salaam, Tanga, Maramba och Mafuleta
 • [PRIS?] 15 000 kr för flygresor, boende och mat.

Anmälan öppnar 1 jun

*Begränsat antal platser (14 st)

 

Betalning

Anmälan är bindande och säkrad först när anmälningsavgiften är betald,

Anmälningsavgiften (2000kr) Swishas till 0704-822385 och märks med ( Teamresa TZ och ditt fullständiga för och efternamn) man skickar en bild på godkänd swish till samma nummer.

Anmälan innefattar också att man är närvarande på samtliga förträffar, om man uteblir av ogiltig anledning blir man debatterad 300kr/ per träff.

Resterande betalning kommer du faktureras från kyrkan.

Platsen är avbokningsbar fram till 20/8 dock med förlorad anmälningsavgift. Anmälningsavgiften är 2000 kr.

Slutbetalning kommer att faktureras under V 35.

Avanmälan

Avanmälan görs till klingberg.linus@gmail.com

Dokumentation

I och med anmälan så godkänner du att du får finnas med på bild och film/ljudupptagningar från resan som kommer att användas för att göra reklam för framtida resor!

Övrigt

Förberedelser och uppföljning

Inför resan kommer vi träffas för förberedelser och föreläsningar som är obligatoriska för dig som reser. Då dessa samlingar genererar ett ekonomiskt bidrag till resa så kommer du som inte närvarar att behöva betala mer.

 

1 september   12:30 Föräldraträff i (Pingstkyrkan       Jönköping) EJ OBLIGATORISK

 

5 september        18:00-21:00

12 september       18:00-21:00

19 september       18.00-21:00

26 september       18:00-21:00

3 oktober       18:00-21:00

10 oktober       18:00-21:00

 

Efter resa kommer vi ha en del uppföljande samlingar samt medverka på en ungdomssamling i Pingst Jönköping.

14/11 återträff

22/11 fredag november

 

Övriga frågor kontakta klingberg.linus@gmail.com eller ludvig@evemyr.se

 • Du måste vara född 2001 eller tidigare.
 • Vi förbehåller oss rätten att göra en lämplighetsbedömning på de som vill åka med

 

Anmälan till Tanzania är stängd då alla platser är fyllda. Vi frågor kontakta klingberg.linus@gmail.com