Ombyggnation

Just nu håller vi på med att bygga om delar av kyrkan. Det kommer bli så fint! Det är tre områden som ska göras om och arbetet kommer ske i tre olika etapper.

Steg 1 – Expedition och konferensrum byggs om till moderna och ändamålsenliga lokaler för vår personal. Arbetet har börjat och beräknas vara klart i december i år.

Steg 2 – Bakom estraden byggs samtalsrum och kontorsrum om till att bli ett par större grupp- och konferensrum och några mindre samtalsrum. Det kommer bli en sammanhållen yta där korridoren utanför ska koppla ihop rummen även miljömässigt. Här vill vi skapa en trygg och ombonad miljö för såväl vår diakonala verksamhet som för våra barn och unga, men här kommer vi även ha ledningsmöten och sammanträden. Detta arbete görs under våren 2024.

Steg 3 – Den sidosal som kallas för lilla salen kommer genomgå en stor transformation och detta blir det största och mest påkostade delprojektet. När arbetet är klart kommer vi ha två mindre samlingssalar som kan göras om till en större, vi kommer ha ett grupprum och ett förråd. Golvet som idag är lutande kommer bli plant. Här kommer vi kunna ha en mängd olika samlingar som tex ungdomsmöten, kurser, begravningar, samlingar för våra internationella grupper och mycket annat. Detta arbete startar under hösten 2024 och beräknas vara klart under våren 2025.

Vill du hjälpa till praktiskt med ombyggnationen? Höra av dig till Mikael Carlson som är projektledare mikael.carlson@outlook.com

Vi hjälps åt att nå vårt mål

För att lyckas med ombyggnationen behöver vi samla in 5,2 miljoner. Hela arbetet beräknas kosta ca 7,8 miljoner. 2,6 av dessa har vi redan, resten behöver vi samla in. Vi kommer därför ha en insamlingsperiod som startar nu under hösten 2023 och vi vill att pengarna är insamlade när 2025 är slut.

Det är mycket pengar men vi är många som kan bidra! Vi kommer ha olika satsningar när vi uppmärksammar insamlingen och vi har olika förutsättningar att ge. Kanske är vi många som under denna period kan hjälpas åt och ge något extra varje månad? Kan du ge 100, 200 eller kanske 500 kr varje månad? Om vi är många som gör det så har vi snart samlat ihop det vi behöver.

Klicka här och ge antingen en engångsgåva eller lägg in ett återkommande givande riktat till omkostnaderna för ombyggnationen.

Eller scanna QR koden: