Pingst Jönköping har under drygt 10 år anordnat missionsresor för unga till Tanzania. Många som tidigare åkt med har berättat om häftiga upplevelser och om hur mycket resan har fått betyda för dem. Förmånen att få berätta om sin tro och ge ut av det man har fått förändrar inte bara mottagaren, utan också de själva!

Nu har du chansen att följa med oss till olika platser i Tanzania i höst! Vi kommer att besöka fyra olika platser med fyra väldigt olika upplevelser!

 

Idrottsprojekt

Sedan några år tillbaka drivs ett omfattande idrottsprojekt på Pemba, Mafia och längs med Tanzanias kust, där Pangani ligger. Detta projekt riktar sig till ungdomar, idrottsledare, skolpersonal och nyckelpersoner i samhället. Projektet vill verka för demokrati, mänskliga rättigheter och en större jämställdhet.

 

När vi på resan besöker Pangani och Pemba kommer detta medverka till att idrottsprojektet får en större uppmärksamhet och också ge ytterligare legitimitet för de som arbetar med detta. Vi hoppas också att genom projektet kunna etablera kontakter och bygga relationer för att på sikt få möjlighet att berätta om Jesus.

 

Pangani

Ungefär 25 mil norr om Dar es Salaam ligger Pangani. Det är en liten kuststad som ligger intill floden Pangani. Idag är det ungefär vad Zanzibar var för 20 år sedan, en liten ort på en vacker strand där turismen fortfarande är i sin linda.

 

Pangani ligger i det vi kallar för swhilikusten och räknas som onått område. Här kommer vi vara med och uppmuntra och lyfta den lilla lokala församlingen samt vara del i de olika aktiviteterna som idrottsprojektet har i området.

 

Dar es Salaam

I Dar es Salaam får du möta och uppleva en afrikansk storstad med allt vad det innebär. Den fungerar som Tanzanias huvudstad men är inte det i själva verket, Dodoma heter den riktiga.

 

Pemba

Pemba är en ö som tillhör Tanzania och är belägen i Indiska oceanen utanför landets nordöstra kust. Pemba ligger ungefär 50 kilometer nordost om ön Zanzibar och ungefär lika långt från Tanzanias fastland. På ön finns världens största produktioner av kryddnejlika med över 3 miljoner sådana träd. Språken på ön är swahili samt arabiska, då ön har en betydande del arabisk befolkning. Då 99,9% av ön är muslimsk så finns det idag ingen församling. De få kristna som finns på ön lever under förtryck och tuffa förhållanden. Vi kommer resa hit i idrottsprojektets regi och vi kommer bli riktigt varmt välkomnade då man ser projektet som en utveckling för samhället. Här kommer vi leka, skratta och ha otroligt roligt under dagarna med massor av barn. Vi kommer inte på ett offentligt sätt kunna predika på gatan, men vi kommer kunna möta människor och visa Guds kärlek för dem.

 

Zanzibar

Zanzibar är verkligen ett paradis på jorden med fantastiska stränder och ett vänligt folk. Vi kommer landa på Zanzibars strandhotell i slutet av vår resa för att njuta av gemenskapen i teamet, bada, sola, delfinutflykter mm. På Zanzibar brukar vi använda tiden till att tillsammans summera våra nya upplevelser innan vi reser hem till Sverige igen.
(Obs! Resan är fortfarande under planering så detaljer i schemat är fortfarande preliminära och ändringar kan förekomma.)

 

UNDER RESAN KOMMER DU ATT KUNNA:

 • Bidra utifrån dina olika talanger och gåvor.
 • Utbyta erfarenheter och bygga relationer med ungdomar i Tanzania.
 • Vara med och bidra när vi besöker olika familjer, klubbar och församlingar.

 

VI TROR PÅ DIG OCH DINA GÅVOR!

 • Vi tror att du är en person som vill se och inspireras av mission, hitta och växa i din egen kallelse, bli använd i dina gåvor på ett nytt och utmanande sätt.
 • Du kommer få träffa människor i samma ålder från en annan kultur och berätta om din tro på Jesus.
 • Vi tror att du är med och formar och utvecklar teamet och vår insats på plats bygger på dina talanger och gåvor.

OM RESAN:

 • [NÄR?] Den 18 okt – 3 November
 • [VAR?] Dar es Salaam, Pangani, Pemba, Zanzibar
 • [PRIS?] 14 000 kr för flygresor, boende och mat. (Visum 50 USD samt fickpengar är inte medräknat)

*Begränsat antal platser

 

Betalning

Anmälan är bindande när anmälningsavgiften är betald, samtidigt som platsen då är säkrad.

Du som tidigare har gjort en intresseanmälan har förtur till platserna, om du anmäler dig och betalar anmälningsavgiften innan 30 juni.

Du kommer att få information om hur du betalar din anmälningsavgift efter att du anmält dig på hemsidan. Platsen är avbokningsbar fram till 20/8, dock med förlorad anmälningsavgift. Anmälningsavgiften är 1500 kr.

Slutbetalning kommer att faktureras i slutet av augusti.
Avanmälan

Avanmälan görs till klingberg.linus@gmail.com

 

Dokumentation

I och med anmälan så godkänner du att du får finnas med på bild och film/ljudupptagningar från resan som kommer att användas för att göra reklam för framtida resor!

 

Övrigt:

Förberedelser och uppföljning

Inför resan kommer vi träffas för förberedelser och föreläsningar som är obligatoriska för dig som deltar på resan. Då dessa samlingar genererar ett ekonomiskt bidrag till resan kommer du som inte närvarar att behöva betala mer.

3 sep 18:00-19:00 (Föräldraträff)

6 sep 18:00-21:00

13 sep 18.00-21:00

20 sep 18:00-21:00

27 sep 18:00-21:00

4 okt 18:00-21:00

11 okt 18:00-21:00

 

Efter resan kommer vi ha några uppföljande samlingar samt medverka på gudstjänster.

8 Nov Återträff (tid och plats kommer inom kort )

16 Nov kommer vi medverka på Ungdomssamlingen i Pingst Jönköping.

 

Datum för gudstjänst

18 Nov

 

Övriga frågor kontakta klingberg.linus@gmail.com eller ludvig@evemyr.se

 • Du måste vara född 2000 eller tidigare.
 • Vi förbehåller oss rätten att göra en lämplighetsbedömning på de som vill åka med

Anmäla är stängd.