Vi vill vara en kyrka där alla människor, oavsett ålder och kulturell bakgrund känner sig välkomna. Varje söndag kl.10.30 är ett tillfälle då människor i olika åldrar och med olika bakgrund möts för att fira gudstjänst. Via hörlurar tolkas gudstjänsterna till engelska och persiska (ibland arabiska). Vill man lära känna människor i församlingen lite bättre kan man gå med i en smågrupp som möts i hemmen. En annan mötesplats med möjlighet att lära känna nya människor är:

 

CAFÉ HELA VÄRLDEN – Gemenskap och språkcafé!

Varje torsdag kl. 17.00 – 19.00 (förutom helgdagar) finns en härlig mötesplats där människor från olika länder och kulturer möts. Vi fikar tillsammans och därefter presenteras kvällens tema som man sedan kan samtala om i smågrupper vid borden. Vill man hellre sporta i stället för att samtala kan man spela fotboll eller volleyboll i Pingstkyrkans idrottshall.
Det finns volontärer som ordnar aktiviteter för barnen. Missa inte Café Hela Världen – en fantastisk möjlighet för dig som är asylsökande, är ny i Sverige eller har levt här i hela ditt liv,

 

CAFÉ HELA VÄRLDEN SOMMAR:

Under sommaren från vecka 26 till vecka 33 utökar vi verksamheten och flyttar till Villa välkommen i stadsparken.

(Den gula villan mitt emot stadsparksvallen)

Måndagar: kl. 16-20. Spel och lekar. Fika.

Tisdagar kl. 14-18 Öppet för samtal, råd och stöd med kurator. Boka tid: ulrica.heidari@pingstjonkoping.se kl. 18-20 sportaktiviteter.

Torsdagar kl. 16-20 Aktiviteter, fika och grillning. Kl. 20.00 Frivillig andakt. Bön och lovsång

Onsdagar kl. 19-21 för dig som är 13–20 år aktiviteter tillsammans med ungdomsarbetet ONE. För plats se: www.instagram.com/onejkpg samma dag.

 

GRUNDLÄGGANDE BIBELUNDERVISNING PÅ FARSI Varje tisdag kl. 16:00 – 17:30 har vi grundläggande bibelundervisning som tolkas till persiska/farsi. (sommar uppehåll v.24-33)

Vi håller också dopskola med jämna mellanrum.

 

SVENSKA KURSER FÖR ASYLSÖKANDE

I samarbete med June folkhögskola och studieförbundet BILDA anordnar Pingstkyrkan kurser i svenska för asylsökande på dagtid. Registrering inför höstens kurser sker i Pingstkyrkan måndag 27 augusti kl. 09.00 samt tisdag 28 augusti kl. 09.00.

Kurserna startar sedan 10 september.

 

INTEGRATIONSSAMORDNARE/KURATOR

Behöver du som asylsökande eller ny i Sverige råd och stöd så finns möjlighet att boka tid för enskilt samtal hos kurator.

För kontakt: ulrica.heidari@pingstjonkoping.se