Vi ser till att människor blir igenkända och kärleksfullt bemötta och att ett vi skapas i församlingens liv och verksamhet. Vi jobbar hårt för att det här ska få vara en plats för både unga och gamla, och människor från hela världen.

I vår församlings olika verksamheter och gudstjänster möts människor från en mängd länder och miljöer. För att alla ska känna sig välkomna och delaktiga ser vi också till att gudstjänsterna tolkas till flera språk.

På Erikshjälpen Second Hand vid Solåsen erbjuds både gemenskap och arbetstillfällen, och i bostadsområdena på Råslätt och Österängen pågår olika typer av samlingar.

 

CAFÈ HELA VÄRLDEN – Gemenskap och språkcafé!

En viktig och härlig mötesplats är Café Hela Världen, detta är varje torsdag förutom helgdagar kl. 17.00-19.00. Här får vi möjlighet att mötas och lära känna varandra från olika bakgrunder och olika länder.

Vi fikar först tillsammans och därefter väljer alla olika grupper:
Lärarledd undervisning i klassrum, där vi från Sverige finns med i klassrummet och gärna hjälper till och förklarar.
Smågrupper, där vi tränar att prata Svenska med varandra.
Idrottshallen, där vi får möjlighet att spela fotboll mm
Leklandet, där barnen få ha en rolig stund. Här finns även möjlighet för vuxna och barn att göra något kreativt t ex pärlplattor.

Första torsdagen varje månad har vi temakväll då alla är tillsammans hela stunden förutom eventuellet barnen som kanske vill leka i leklandet.

Missa inte Café Hela Världen en fantastisk möjlighet att mötas för dig som är asylsökande, ny Svensk medborgare eller alltid levt i Sverige,

Den 4 september kommer vi anordna en höstutflykt med buss till Landsjöns fältstation. Där kommer vi få uppleva den Svenska naturen och även få se fågelmärkning. Vi träffas kl 15.00 vid pingstkyrkan. Alla kommer bjudas på en enklare kvällsmat. Välkomna!

För kontakt eller för att meddela intresse av att vara med som volontär:  mirjam.hultstrom@pingstjonkoping.se

 

ELD-depån

Ett viktigt komplement i integrationsarbetet är ELD-depån.

ELD – Europamissionens Litteratur Depå – är en depå för biblar och kristen litteratur på olika språk.  Depån är till stöd och vägledning för människor från andra länder och kulturer.

Kontakt: eld@jonkoping.pingst.se
Ansvariga: Ingegerd Enström & Mats Adelsberg.