singoalla_logga_svart

Singoalla vill skapa mötesplatser för ensamstående mammor, pappor och deras barn. Vi ger möjlighet att träffa andra i liknande situation, hitta på något roligt tillsammans med sina barn eller få hjälp med praktiska saker som till exempel barnvakt. Vårt stöd utgår ifrån dina behov.

Singoalla vill även finnas till för de ensamstående kvinnor som behöver stöd under sin graviditet samt under förlossning. Som ensam blivande förälder uppstår ofta en särskild utsatthet och då kan det vara värdefullt att få det stöd som Singoallas sociala nätverk kan erbjuda. Skulle intresse finnas för föreläsningar eller samtal kring olika teman som rör föräldraskap, graviditet eller liknande så kan vi erbjuda detta utifrån det nätverk av barnmorskor, förskollärare och socionomer som finns i Singoalla. Vi erbjuder även enskilda samtal med socionom eller själavårdare, som är avgiftsfria.


GEMENSKAP!

Några i Singoalla har precis kommit hem från en härlig lägervecka på Gullbrannagården och har haft god gemenskap med god eftersmak. Här är några bilder från årets läger.

 

 

 
Du som inte hade möjlighet att vara med i år, hoppas vi har möjlighet att följa med nästa år då vi firar 10 års jubileum.

 

 

 

Under sommaren har Singoalla uppehåll med ALLA är välkomna till Café Hela Världen
en mötesplats för gemenskap och integration som arr. av Pingstkyrkan i Villa Välkommen
i stadsparken. VARJE TORSDAG v 27-v 33 kl 14.00-20.00. Lär kä
nna nya människor, fika, spela spel, promenera, grilla. Välkomna

 

 

 

Under höstterminen kommer Singoalla erbjuda olika mötesplatser/aktiviteter som du kan läsa mer om här. Varmt välkommen att delta i det som tilltalar dig.

Lägeråterträff’ och start på ny termin
En träff då vi möts igen för att dela minnen/bilder från sommarlägret, äta gott och ha kul tillsammans. Ni som inte var med på lägret är varmt välkomna med och få veta vad som hände på lägret samt dela glädjen att starta igång hösten tillsammans.

Fredagsmys
Ungefär en gång i månaden ses vi i Pingstkyrkan på fredagkvällen för att äta god mat tillsammans. Därefter blir det lek i leklandet och vi fortsätter att umgås och ha trevligt tillsammans. En avslappnad kväll där vi får vara tillsammans efter en arbeta-/skolvecka.
50 kr/familj.

UTFLYKT
Den 2 September åker vi på utflykt tillsammans till Borås djurpark  Vi åker buss tillsammans från pingstkyrkan kl. 9.30. Reducerad avgift för buss och inträde: Vuxna (från 15 år): 250 kr; Barn (4-14 år): 150 kr; Barn (under 4 år): 50 kr. Maxpris/ familj (1 vuxen + barn): 550 kr. Välkomna med! ANMÄLAN senast den 23 augusti till singoalla@pingstjonkoping.se. Skriv med allas namn i familjen som ska följa med samt födelsedata och telefonnummer. Är ni nya eller har ny adress önskar vi att den även finns med i anmälan. Mer info kommer till er som anmält er, efter sista anmälningsdagen.

Änglafest
Kom och var med på en maskerad där alla får klä ut sig till en ängel, kanske en gullig liten ängel eller en tuff stridsängel. Vi har en ljus fest med mycket vita detaljer och ett himmelskt gott fika och en spännande skattjakt. 

JULFEST
Den 16 December har vi får årliga Julfest som innehåller det som man ibland tänker sig att en julafton ska innehålla. Julbord, julpyssel, julgodis, julevangeliet och sist men inte minst besök av honom med det vita skägget. Mer information kommer komma här på hemsidan.

 

Vi vill även flagga för tre eventuella mötesplatser till hösten, maila gärna till singoalla@pingstjonkoping senast den 17 augusti om du är intresserad. Det kan medföra att vi genomför detta, om det visar sig finnas intresse. Har du andra förslag får du gärna framföra dem så får vi se om vi kan få till det nu till hösten eller längre fram.

Samtal om Kristen Tro
En mindre grupp (minst fem) som möts tillsammans med några volontärer under fem söndags eftermiddagar, varannan vecka i Pingstkyrkan. Med start i så fall den 10 September. Vi äter lunch först alla tillsammans, inklusive barn. Barnen är sedan i leklandet tillsammans med ett par barnvakter. Under ca en timme har vi möjlighet att dela tankar och funderingar kring kristen tro.  Vi kommer bland annat utgå från vissa delar från ett utbildningsmaterial som kallas för Alpha. Detta material används i många församlingar världen över och som riktar sig mot dem som är nyfikna på den kristna tron och som vill veta mer men kanske inte har någon egen övertygelse.

Vägledande Samspel
Föräldravägledning/kurs för föräldrar med skolbarn (föräldrar till förskolebarn har tillgång till denna utbildning på olika familjecentraler här i Jönköping). Vi möts under ca två timmar och går igenom ett kursmaterial för att förbättra vår förmåga att att på ett gott samspela med våra barn. Under tiden kommer det erbjudas barnvakt för er som inte har möjlighet till det på annat sätt.
Kursledare kommer i så fall vara Ulrika Heidari.

Mini Hajk
Fredag – Söndag vecka 42. Beroende på intresse kommer vi antingen anordna en hajk där vi väljer ut 4-5 familjer som tillsammans kommer åka iväg till Jämtland. Vi kommer isf göra en turlista där de familjer som inte blir uttagna kommer få möjlighet till nästa tillfälle för mini hajk. Annars kommer det bli så att vi anordnar en större hajk för fler lite närmre. Skriv gärna med i er intresseanmälan vad ni skulle önska.

 

Höstens preliminära program, utvecklas efter hand.

Augusti

25  17.30-19.30 Lägeråterträff och start på ny termin (anmälan på FB eller sms senast den 23/8)

September

02  09.30-17.00 Utflykt till Borås djurpark (anmälan på mail senast den 23/8)

10 13.00-15.00 Ev. start för gruppen ”Samtal om Kristen tro” + lunch + barnvakt

22  17.30-19.30 Fredagsmys (anmälan på FB eller sms senast den 20/9 )

Oktober

13 17.30-19.30 Fredagsmys (anmälan på FB eller sms senast den 11/10)

20-22 ev Mini-Hajk

November

04 15.00-17.00 Änglafest (anmälan på FB eller sms senast den 1/11)

01 17.30-19.30 Advents mys

December

16 15.00-18.30 JULFEST (anmälan på hemsidan senast den 2/12)

 

Pingstkyrkan erbjuder även Gänget och andra aktiviteter som är för alla barnfamiljer.
För mer info kan du läsa på en flik som heter just Gänget på Pingst Jonköpings hemsida under barn & familj eller följa Gänget på FB ”Pingst Jönköping -Barn & Familj”. Här får du också veta mer om alla andra aktiviteter som kyrkan erbjuder för barnfamiljer.

Gänget
Är för alla barnfamiljer. Dessa aktiviteter är för alla åldrar som gör lite olika saker tillsammans. Ibland är det utflykt på söndagar ”After Church”, första gången söndag v 33 (v45, v49 13.00-15.00). Då det ibland är grillning och alla har kul ute tillsammans. Var beror på väder och årstid. Du ser på FB eller kan messa och fråga för att veta var Gänget ses och vad man behöver ha med sig. Ibland är det fredagsmys för alla familjer, med mat, lek och go gemenskap (v40, v47 kl 17.30-19.30). På Gänget är det alltid en kort samling med kristet tema.

Andra aktiviteter
Öppen Förskola, torsdagar 10-12 i Pingstkyrkans härliga lekland. Med start v 35. Uppehåll på lov och helgdagar.
Babymassage, 4 torsdagar varje termin, Massagestunden är under tiden Öppen förskola är öppen, så behöver du barnvakt till något större syskon så säg till i förväg så går det att ordna. Här får du en go stund tillsammans med din bebis i en lugn och skön miljö.  kostar ingenting och du behöver bara ha med dig en babyfilt eller en mjuk handduk. Det passar att bebisen är ca 2-7 månader gammal (beror på hur rörligt barnet är;)). Håll utsikt på speciell hemsida för startdatum och anmälan.
Råslättsbadet, Några lördagar under terminerna hyr vi Råslättsbadet och badar och fikar tillsammans under några timmar. Råslättsbadet har flera bassänger och rutschkanor som passar både riktigt små och större barn (v36, v43).  Avgift: 20kr vuxen, 10kr barn.

 

VARMSingoalla kontaktuppgifterT VÄLKOMNA!
Kontakt: Mirjam Hultström
Telnr: 036-196404 / 0707-450366
E: singoalla@pingstjonkoping.se