Singoalla vill skapa mötesplatser för ensamstående mammor, pappor och deras barn. Vi ger möjlighet att träffa andra i liknande situation, hitta på något roligt tillsammans med sina barn eller få hjälp med praktiska saker. Vårt stöd utgår ifrån dina behov.

Singoalla vill även finnas till för de ensamstående kvinnor som behöver stöd under sin graviditet samt under förlossning. Som ensam blivande förälder uppstår ofta en särskild utsatthet och då kan det vara värdefullt att få det stöd som Singoallas sociala nätverk kan erbjuda. Skulle intresse finnas för föreläsningar eller samtal kring olika teman som rör föräldraskap, graviditet eller liknande så kan vi erbjuda detta utifrån det nätverk av barnmorskor, förskollärare och socionomer som finns i Singoalla. Vi erbjuder även enskilda samtal med socionom eller själavårdare som är avgiftsfria, skriv ett mail till singoalla@pingstjonkoping för kontakt.

REGELBUNDNA MÖTESPLATSER

Lunch i Café Pingst

Varje torsdag kl 12.00 -13.30 (sista lunchen för terminen tillsammans blir den 13 dec) möts vi i Singoalla som har möjlighet till att äta lunch tillsammans i pingstkyrkans café. Kanske du har lunchrast, är sjukskriven, är arbetssökande, föräldraledig m.m.Varmt välkommen!

Dagens lunch kostar 35 kr för dig som tillhör Singoalla, 1/2 kostnaden på det ordinarie lunchpriset! Mikrovågsugn finns även om man vill ta med eget för att värma men ändå ta del av gemenskap.

 

Tips! Öppen förskola kl 10.00 –12.00 samt 14.00-16.00. Vid fyra tillfällen fr.o.m. den 4 oktober erbjuds parallellt en kurs i babymassage under förmiddagstiden, anmälan till hela kursen görs till carina.josefsson@pingstjonkoping.se.

Fredagsmys

Några fredagar under hösten ses vi i Pingstkyrkan för fredagsmys med Singoalla familjen. Vi äter först kvällsmat tillsammans och därefter hittar vi på någon aktivitet. Fredagsmys är för många tiden på kvällen då familjen äter något gott och få tid till att umgås och göra något trevligt tillsammans, det vill vi erbjuda under dessa kvällar. En avslappnad kväll där vi får vara tillsammans i Singoalla familjen efter en arbets-/skolvecka. 50 kr/familj. Några av fredagarna kommer vi ha olika teman med samtal och aktiviteter för barnen, efter att alla först ätit kvällsmat tillsammans.

HÖSTENS SCHEMA (prel.)

NOVEMBER

01    12.00 Lunch i Café Pingst
02    17.30-19.30 Fredagsmys med ÄNGLAFEST (anmälan på FB eller sms senast onsdagen innan)
04    12.30 Föräldragrupp (anmälan gjord för hela kursen 6 ggr)
08    12.00 Lunch i Café Pingst
15    12.00 Lunch i Café Pingst
22    12.00 Lunch i Café Pingst
23    17.30 Fredagsmys (anmälan på FB eller sms senast onsdagen innan)
25    12.30 Föräldragrupp (anmälan gjord för hela kursen 6 ggr)
29    12.00 Lunch i Café Pingst

 

DECEMBER

06    12.00 Lunch i Café Pingst
13    12.00 Lunch i Café Pingst
15    14.30 drop in, 15.00 START av JULFEST

 

 

 

HAPPENINGS

Bad

Det kommer mer information om höstens bad.

Julfest

Varmt välkomna till Singoallas Julfest den 15 december kl. 15.00-19.00!

En härlig julafton i förskott där vi njuter av god gemenskap och hemlagad julmat, julpyssel, dans runt julgran och andra aktiviteter, julevangelium och sist men inte minst kanske vi får besök av en rödklädd och efterlängtad …

Festen kostar 60 kr/vuxen och 10 kr/barn (har någon inte möjlighet att betala hittar vi en lösning, så kom ändå!)

Anmälan är öppen från nu till – 10 dec och sker här på hemsidan.

Anmälan julfest 2018

Anmälan för Singoallas julfest!

Förälder

Förnamn:

Efternamn:

Allergi/specialkost:

Telefon:

E-post:

Barn 1

För- och efternamn:

Ålder:

Allergi/specialkost:

Barn 2

För- och efternamn:

Ålder:

Allergi/specialkost:

Barn 3

För- och efternamn:

Ålder:

Allergi/specialkost:

Barn 4

För- och efternamn:

Ålder:

Allergi/specialkost:

Barn 5

För- och efternamn:

Ålder:

Allergi/specialkost:

Övrigt


Julklapp och julmat

 

Vid jul är förväntningar höga hos oss alla och kanske speciellt hos våra barn!

Vi är fullt medvetna om att detta kan skapa stor stress och sorg hos oss föräldrar när vi inte har ekonomiska förutsättningar att inhandla julklappar eller julmat som vi önskar, speciellt som ensamstående förälder.

 

Gäller det dig önskar vi att du skriver ett mail till singoalla@pingstjonkoping.se eller ringer till 036-196404 senast den

5 december och berättardin situation, så kontaktar vi dig och ser vilket stöd vi eventuellt kan ge.

Vinterläger

Pingst Jönköping har varje år vinterläger för familjer, barn och ungdomar.

Läs mer här!   Info vinterläger

För frågor om möjligheter till ekonomiskt stöd maila singoalla@pingstjonkoping.se

ÖVRIGA AKTIVITETER

Gänget

Är för alla barnfamiljer. Dessa aktiviteter är för alla åldrar som gör lite olika saker tillsammans. Ibland är det utflykt på söndagar ”After Church”, första gången söndag v 4 (v9, v22 13.00-15.00). Då det ibland är grillning och alla har kul ute tillsammans. Var beror på väder och årstid. Du ser på FB eller kan messa och fråga för att veta var Gänget ses och vad man behöver ha med sig. Ibland är det fredagsmys för alla familjer, med mat, lek och go gemenskap (v8, v12, v20 kl 17.30-19.30). På Gänget är det alltid en kort samling med kristet tema.

 

För mer info kan du läsa på en flik som heter just Gänget på Pingst Jonköpings hemsida under barn & familj eller följa Gänget på FB ”Pingst Jönköping -Barn & Familj”. Under barn och familj eller ungdom får du också veta mer om alla andra aktiviteter som kyrkan erbjuder för  barn, tonåringar och barnfamiljer t ex sportlovsläger och sommarläger.

Öppen Förskola

Öppen Förskola, torsdagar 10-12 i Pingstkyrkans härliga lekland. Med start v 35. Uppehåll på lov och helgdagar.

Babymassage

Babymassage, 4 torsdagar varje termin, Massagestunden är under tiden Öppen förskola är öppen, så behöver du barnvakt till något större syskon så säg till i förväg så går det att ordna. Här får du en go stund tillsammans med din bebis i en lugn och skön miljö.  kostar ingenting och du behöver bara ha med dig en babyfilt eller en mjuk handduk. Det passar att bebisen är ca 2-7 månader gammal (beror på hur rörligt barnet är;)). Håll utsikt på speciell hemsida för startdatum och anmälan.

Råslättsbadet

Råslättsbadet, några lördagar under terminerna hyr vi Råslättsbadet och badar och fikar tillsammans under några timmar. Råslättsbadet har flera bassänger och rutschkanor som passar både riktigt små och större barn.  Avgift: 20kr vuxen, 10kr barn.

Sportlovsläger sommarläger

Sportlovsläger sommarläger, under vecka 7 och vecka 31/32 varje år anordnas barn och tonårsläger. Avgiften för läger varierar beroende på vilket läger man väljer. Avgiften går att få på delbetalning eller att ansöka om ett bidrag för att ha möjlighet att vara med.

KONTAKT

VARMT VÄLKOMNA!
Kontakt: Mirjam Hultström
Telnr: 036-196404 / 0707-450366
E: singoalla@pingstjonkoping.se