Resor

Teamresa till Tanzania

Var: Längst kusten i Tanzania.

När: 18okt – 3nov. 6 träffar under hösten med start i september.

Syfte: En resa för unga människor full av upplevelser och nya utmaningar. Tillsammans får vi växa, våga, upptäcka mer och möta en ny kultur.

Vilka: För gymnasiet tredje året+. De som vill se och prova på.

Ekonomi: ca 14,000 kr/person vilket
inkluderar alla kostnader, förutom visum 50 US dollar samt fickpengar.

Kontaktperson: Linus Klingberg är
teamledare. Vid frågor kontakta: Linus Klingberg
Anmälan öppnar: 1 maj

 

Teamresa till mellanöstern

Var: Ett land i mellanöstern

När: Våren 2019

Syfte: En teamresa med fokus på bön.

Vilka: Resan vänder dig till dig som brinner för bön och har ett hjärta för Mellanöstern. Vi ser gärna att du varit kristen några år. Intresserade kommer intervjuas.

Ekonomi: Varje resenär bekostar sin egen resa och uppehälle.

Kontaktperson: Ulrica Heidari kommer att leda den här resan. Vill du veta mer? Skriv till: ulrica.heidari@pingstjonkoping.se

Övriga resor

Barnledarresor

Var: Max två gånger per år. Har rest till olika länder och platser.

När: 16-26 mars och barnkonferens i augusti 2018.

Syfte: Att hålla barnledarkurs för söndagsskolledare och andra som som jobbar eller påverkar barnen. Kursen innehåller bl.a. Teologi, barns utveckling, barns rättigheter, praktiska övningar och verktyg för undervisning. Vi är också med och hjälper de lokala ledarna att arrangera en barnkonferens i samband med deras årliga konferens i Awassa, Etiopien.

Vilka: Har till stor del varit vår församlings söndagsskollärare, men skulle man tycka det vore intressant att se detta kan det finnas möjlighet att följa med.

Ekonomi: Varje resenär bekostar sin egen flygbiljett samt visumkostnader. Kostnader på plats och försäkring bekostas av församlingen.

Ledare: Carina Josefsson och Line Sollenby är ledare för dessa resor. Vill du veta mer? Skriv till: carina.josefsson@pingstjonkoping.se

Testa Mission – mitt i livet

Var: Två team i Etiopien. I Addis Abeba och Wondo Genet.

När: 17 september till 7 december.

Syfte: Att få testa att missionera, att få utvecklas i hur man bygger sin relation och delar sin tro med medmänniskor för att på så sätt få Guds rike att växa. Att få använda sina yrkeskunskaper och övriga erfarenhet på plats och även få med sig en del teoretisk undervisning.

Vilka: För den som slutat jobba eller har möjlighet att ta tjänstledigt tre månader och vill använda sina gåvor och färdigheter i missionsarbete.

Ekonomi: 

Kontaktperson: David Johansson föreståndare för Testa Mission. david@testamission.se 

Pastorsakademin

Var: I Etiopien och Sydsudan.

När: Etiopien, 14-21/3 på tre platser i olika delar av landet; Kebre Mengist, Daje och Hawassa. Den 17-24 oktober på fyra olika platser i Etiopien; Bahir Dar, Jimma, Soddo och Ziway. I Sydsudan under v.8 i Juba, och v. 40 i Aweil.

Syfte: Att samla evangelister och pastorer regionalt i Etiopien och Sydsudan, för ledarträning, gemenskap och samtal om aktuella ämnen.

Vilka: Pastorer och församlingsledare från olika svenska församlingar.

Ekonomi: I de flesta fall betalar den församling man kommer ifrån kostnaden för sin pastor.

Kontaktperson: Vill du veta mer? Skriv till: beatrice.bergroth@pingstjonkoping.se 

Resa för persisktalande

När: Under 2018

Syfte: Att nå nya människor med evangeliet. Vi hoppas att du som är persisktalad ska få tillfälle att växa som lärjunge och få använda dina gåvor i praktiken.

Vilka: Persisktalande som vill växa som lärjunge

Kontaktperson: Ulrica Heidari kommer att leda den här resan. Vill du veta mer? Skriv till: ulrica.heidari@pingstjonkoping.se

Fler drömmar om resor 2019

Resa till Swahilikusten
Drömmar finns att under 2019 kunna genomföra en teamresa till Swahilikusten, troligtvis Tanzanias kust. Detta för att få se en del av församlingens arbete i regionen, att få möta församlingar, men också få utmanas och även få en inblick i hur det är att arbeta i en miljö där kyrkan är i minoritet. Resan är tänkt att vara 1-2 veckor och riktar sig till dig som är mellan 30-60 år. Är du intresserad? När skulle det passa dig bäst? Berätta att du är intresserad till: pedher_skoog@yahoo.com.

 

En resa för barnfamiljer 
Det finns också drömmar om att kunna anordna en resa för barnfamiljer till någon av de platser där vi som församling är engagerade. En resa som sker utifrån barnens och föräldrarnas förutsättningar där vi tillsammans får möta trossyskon, en ny kultur, miljö och uppleva något tillsammans. Resmål och tid är ännu inte bestämt utan i dagsläget vill vi bara få en uppfattning om det finns ett intresse. Tror du detta skulle kunna vara något för din familj? Skriv till: beatrice.bergroth@pingstjonkoping.se